Erdoğan'a "güç, cesaret ve bilgelik" unvanı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Fildişi ziyareti esnasında Abidjan'ın altın anahtarı hediye edilirken "güç, cesaret ve bilgelik" unvanı da verildi...

Giriş Tarihi 01 Mart 2016, 00:00 Güncelleme 01 Mart 2016, 02:58
Erdoğan’a güç, cesaret ve bilgelik unvanı

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a Abidjan'ın altın anahtarı ve Fahri Hemşehrilik Beratı takdim edildi. Fildişi Sahili Devlet Başkanı Alassane Vattara ile Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-Fildişi Sahili İş Forumu'nun kapanış oturumunun ardından, İnci Grup ve Sanko Holding tarafından yeni kurulan beton fabrikasının açılış törenine katıldı.

Daha sonra Abidjan Vilayet Binası'nda düzenlenen törende Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Abidjan Valisi Robert Beugre tarafından şehrin altın anahtarı ve Fahri Hemşehrilik Beratı takdim edildi.

Beugre, bölgedeki kabile liderlerinin Erdoğan'a, "güç, cesaret ve bilgelik" anlamına gelen "Agrabe yapu" unvanını verdiklerini söyledi. Kabile liderleri, kötülüklerden korunması için dua ettikleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Afrika'ya özgü hediyeler de sundu.

ABİDJAN'I ZİYARET EDEN İLK TÜRK CUMHURBAŞKANI
Erdoğan, buradaki konuşmasında, Batı Afrika'nın incisi Abidjan'ı ziyaret eden ilk Türk Cumhurbaşkanı olmaktan memnuniyet duyduğunu belirtti. Abidjan'ın, kardeşçe yaşama noktasında tüm dünyaya güzel bir model oluşturduğunu dile getiren Erdoğan, "Başta Abidjan olmak üzere son yıllarda Fildişi Sahili'nin Türk vatandaşlarına kapılarını sonuna kadar açtığını biliyorum. Son 10 yılda ülkede yaşayan ve faaliyet gösteren Türk vatandaşlarının sayısında kayda değer bir artış olmuştur. Vatandaşlarımız buradaki faaliyetleriyle hem kendi ülkelerinin hem de misafiri oldukları ülkenin kalkınmasında pay sahibi oldular. Ben kardeşlik ikliminin tekrar kök salmasında katkısı ve emeği olan herkesi tebrik ediyorum, alkışlıyorum" dedi.

İMAMLAR YÜKSEK KONSEYİ'Nİ KABUL ETTİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fildişi Sahili İmamlar Yüksek Konseyi'ni kabul etti. Basına kapalı gerçekleşen kabul, yaklaşık bir saat sürdü.

HASAN AY