Pos doğrusu

TAKVİM, kredi kartı soygununu sayfalarına taşıdı; Türkiye ayaklandı. Sosyal medyadan isyan eden vatandaşlar, Bankalar Birliği ve BDDK'yı tedbir almaya çağırdı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Şubat 2016 Güncelleme 24 Şubat 2016, 01:17
Pos doğrusu

İÇİNDEKİLER

Türkiye bu hırsızlığı konuşuyor. POS cihazlarıyla kalabalığın arasına karışan hırsızlar, 'temassız kart' özelliği olan kredi kartlarını boşaltıyor. Bankalar, verdikleri kredi kartlarına yeni bir özellik ekledi. Bu özelliğe göre, şifre girmeden POS cihazına kartınızı göstererek ödemenizi kolayca yapabiliyorsunuz. Birçok işyerinde bu sistem uygulanıyor ve 5 milyondan fazla vatandaş da kullanıyor.

MİLYONLAR GİDİYOR
Fakat son dönemde bu kartlar dolandırıcılar ve hırsızlar için en büyük gelir kapısı haline geldi. Temassız kart POS cihazını ellerine alan hırsızlar, kalabalıkların arasına giriyor. Hırsızlar; otobüste, pazarda, markette her yerde insanların cüzdanlarına bu cihazı yaklaştırarak paraları kendilerine aktarıyor. Vatandaş ise o anda ne olduğunu anlayamıyor. Fakat bir ay sonra gelen ekstrede bu ödemeyi görüyor. Genelde küçük rakamlar olduğu için de peşine düşmüyor. Hırsızlar açığa çıkartılamıyor. Ama bu yolla milyonlarca lira hırsızların cebine indiriliyor.



SOSYAL MEDYA ÇALKALANDI
TAKVİM'in konuyu gündeme getirmesinden sonra sosyal medya çalkalandı. Büyük tepki gösteren vatandaşlar, haberimizi paylaşarak birbirlerini uyardı. Türkiye Bankalar Birliği ve BDDK'yı göreve çağıran vatandaşlar, şu mesajları iletti:

Bizim paramızı kim koruyacak. Yetkili kurumlar devreye girip önlem almalı.
Kalabalıkta yürüyemez oldum. Herkesin eline bakıyorum, POS cihazı var mı diye.
Arkadaş bu ancak bizim aklımıza gelirdi, öyle de oldu.
Temassız kartımı hemen iptal ettirdim.
Bankaya 20 liralık harcama için itiraz ettim. 'Siz yapmış görünüyorsunuz' dediler.
Cebimizdeki kartı bile koruyamayacaksak bankalar ne iş yapıyor?