Kandil'de eğitim YPG'de silah

YPG'nin terör örgütü olmadığını iddia eden ABD'ye en iyi cevap YPG safındaki kendi vatandaşı Robert Rose'dan geldi: PKK kamplarında eğitim aldım şimdi YPG saflarında savaşıyorum

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Şubat 2016 Güncelleme 13 Şubat 2016, 02:10
Kandil’de eğitim YPG’de silah

İÇİNDEKİLER

ABD'nin terör örgütü YPG'ye destek vermesinin ardından Beyaz Saray yetkilileri YPG'nin kendileri için terör örgütü olmadığını açıklamıştı. Örgüt içindeki görüntülerden, YPG'nin çalışma ofislerindeki veya teröristler için yapılan cenaze törenlerindeki manzaralardan PYD ile PKK'nın zaten aynı örgüt olduğu gayet açıkken; ortaya bazı itiraflar da çıktı. ABD'nin saygın gazeteleri son 1 yıl içinde yayınladıkları tüm haberlerde YPG için, 'PKK'nın Suriye'deki uzantısı' dedi. Mesela Wall Street Journal, PKK'lı bir isimle yaptığı röportajda "Bu örgütlerin hepsi PKK'nın farklı kolları. İnsanlar bazen PKK'lı oluyor bazen PJAK'lı bazen de YPG'li..." ifadesini kullandı.

BEYAZ SARAY : BİLMİYORUZ
PYD kaynakları tarafından internete yüklenen bazı görüntülerde ise terör örgütü YPG'ye katılan diğer ABD'li askerlerin de PKK ile YPG'yi farklı görmediğini kanıtladı. Son olarak YPG saflarına katılan New York'lu asker Robert Rose böyle bir itirafta bulundu. Kendisini Marksist bir solcu olarak tanımlayan Rose, Abdullah Öcalan'ın öğretilerini takip ederek önce PKK ile tanıştığını daha sonra PKK kamplarında eğitim alıp YPG safında savaştığını anlattı. Beyaz Saray yetkilileri ise YPG ofislerinde PKK lideri Öcalan posterlerinin neden bulunduğu sorularını ise "Biz bu durumdan haberdar değiliz" diye yanıtladı.