Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bizim alnımızda enayi yazmıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara'da Genç İş Adamları Genel Kurulu'nda konuştu. Rusya ve Esed'in sivil katliamını görmezden gelerek Türkiye'ye akıl vermeye çalışan ABD, Avrupa ve BM'ye sert sözlerle yüklenen Erdoğan 'Sen ne işe yararsın BM? Bizim alnımızda enayi yazmıyor' diyerek sert tepki gösterdi.

Giriş Tarihi 11 Şubat 2016, 00:00 Güncelleme 11 Şubat 2016, 12:48
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bizim alnımızda enayi yazmıyor

İÇİNDEKİLER

TÜGİK Genel Kurulu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Avrupa ve BM'ye sert sözlerle yüklendi. BM'in Rusya ve Esed'in sivil katliamını görmezden gelerek Türkiye'ye akıl vermesini 'samimiyetsizlik' olarak yorumlayan Erdoğan 'Ey BM sen ne işe yarıyorsun? Şu ana kadar 10 milyara yakın para harcayan bu ülkeye ne kadar destek verdin? 455 milyon dolar, ayıptır ayıp. Bizim alnımızda enayi yazmıyor kusura bakmayın. Gereği neyse bunu yaparız. Herhalde otobüsler boşuna durmuyor, uçaklar boşuna durmuyor.'' diyerek sert tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle;


SEN NE İŞE YARARSIN BM? ALNIMIZDA ENAYİ YAZMIYOR
Biz hazırlıklarımızı yapıyoruz. Bu göç akımının en büyük sebebi Rusya ve Esed rejiminin başlattığı sivil halkı hedef alan saldırılarıdır. BM'nin saldırıyı yapanlara karşı tedbir almak yerine ülkemize çağrıda bulunması samimiyetsizliktir. Neymiş, kapınızı açın, onları alın. Sen ne işe yarıyorsun Birleşmiş Milletler, senin görevin ne? Bu mülteciler için sen ne kadar destek verdin? Ayıptır ayıp. Bu BM teşkilatı bu iş için kurulmadı. Dünyadaki diğer ülkelerinin kabul ettiği mülteci sayısı ne kadar? Bizim anlımızda enayi yazmıyor. Biz bir yere kadar, sabır sabır, ondan sonra gereği neyse onu yaparız. Herhalde otobüsler, uçaklar boşuna durmuyor. Bu nasihatı verenler BM'nin diğer ülkelere biraz nasihat versinler de o mültecileri başka ülkelere gönderelim.

DOST VE MÜTTEFİKİMİZ: PYD'Yİ TERÖR ÖRGÜTÜ GÖRMÜYORUZ DİYOR
Gelin sınırlı bölge yapalım, uçuşa yasak bölge ilan edelim diyoruz. Gelin adım atalım dedik, bir değerlendirelim dediler. Arkadaşlarımız 28 Aralık'ta bir seyahat yaptılar. 3 milyar Avro vereceklermiş. Nerede 3 milyar. Sonra plan proje dediler. Yahu neyin plan projesi. Biz senden kalkıp da Türkiye'nin milli bütçesi için para istemiyoruz. Burada yaptığımız yatırımlar için para istiyoruz. Dost, NATO'da müttefikimiz ne diyor, biz PYD ile ittifak halindeyiz diyor. Hani bu dünyada terörle mücadele vardı. Kendi uluslararası elemanına Kobani'de plaket veriyor. Buna rağmen PYD'yi, YPG'yi hala terör örgütü değil diyor. Bütün bunlar yapılırken Türkiye'ye uluslararası yükümlülüğünü hatırlatmak açık söylüyorum iki yüzlülüktür. BM Güvenlik Konseyi bir iki ülkenin kaprislerine mahkum edilmiştir. 400 bin Suriyeli hayatlarıyla 12 milyon Suriyeli bu yüzden bedel ödemişlerdir. BM etnik temizliğin önüne geçmek için daha fazla çaba sarfetmelidirler. Suriye topraklarının içinde uçuşa yasak güvenlikli bölgeler kurulmadan bu sorunun üstesinden gelinemez.