Devren satıldı

Kenan Evren'in Marmaris'teki villası satıldı. İstanbullu bir işadamının aldığı villanın kentsel dönüşümle yeniden yapılacağı açıklandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Şubat 2016 Güncelleme 10 Şubat 2016, 01:43
Devren satıldı

İÇİNDEKİLER

Eski cumhurbaşkanlarından Kenan Evren'in Muğla Marmaris'teki villası satıldı! 7'inci Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in 1989 ila 2007 arasında 18 yıl yaşadığı, 1 dönüm arazi üzerine kurulu 'Beyazev' isimli villası, sonunda alıcı buldu. 12 Eylül 1980 darbesinin Genelkurmay Başkanı Evren'in kızları tarafından satışa çıkarılan, etrafı kızılçam ormanlarıyla çevrili, Marmaris ve körfez manzaralı, 6 oda, 2 salonlu evin İstanbullu bir işadamının aldığı belirtildi. Tapudaki satış fiyatı 900 bin lira olan villanın satıcılarının ise Evren'in kızları Nebahat Şenay Gürvit ve Semahat Gülay Evren olduğu ifade edildi. Kimliği sır gibi saklanan işadamının, binayı kentsel dönüşüm kapsamında yıkarak yeni bir villa yapacağı, bunun için yıkım öncesi çalışmaları başlattığı kaydedildi.

YAZLIK OLARAK YAPTIRMIŞTI
Evren, 2007'de Marmaris'ten taşınırken yaptığı açıklamada: "Bu evi yaptırırken yazlık olarak inşa ettirmiştim. Ancak, Marmaris'te kışın bazı günler kalorifer yakma ihtiyacı bile hissedilmemesi ilgimi çekti. Avukat bir arkadaşımın da telkiniyle yaz- kış yaşama kararı aldım. En alt katta yer alan havuzda havanın tadını çıkartmaya başladım."