Mahkemeden CHP'ye cami tokadı

Türkiye’nin bütün önemli projelerine karşı çıkan CHP’liler, ‘istemezük’çü tavrını İskenderun’da da sergiledi. CHP’nin iptal davası İdare mahkemesinden döndü

Giriş Tarihi 08 Şubat 2016, 00:00 Güncelleme 08 Şubat 2016, 11:42
Mahkemeden CHP’ye cami tokadı

İÇİNDEKİLER

İskenderun'un ünlü işadamı Recep Atakaş'ın eşi Nihal Atakaş için yaptıracağı caminin yapılacağı yerin dolgu alanı olması nedeniyle sorumluluğunun Büyükşehir'e ait olduğu, herhangi bir imar planının bulunmadığı gerekçesiyle Hatay İdare Mahkemesi'ne yürütmeyi durdurma davası açan CHP'li Meclis Üyeleri Seydi Karakuş, Yılmaz Öztürk, Gülden Özdemir, Müge Kılınç, Mustafa Alper Menteşoğlu, Özer Çağşar, Fatma Korçak, Gazi Mehmet Tümkaya ve Gazanfer Dik'in talebini incelemeye gerek görmeyen mahkeme 2015/2349 sayılı kararla reddetti.

KENTİMİZE YAKIŞIR PROJE

Belediye Başkanı Seyfi Dingil, CHP'li meclis üyelerinin bu çıkışının nedenini anlayamadıklarını belirterek, "Bugüne kadar yaptığımız her işi hukuk çerçevesinde yerine getirdik. Hukukun dışına çıkmadık. Bu yüzden kararlılıkla İskenderun'umuzun geleceği ile ilgili projeleri gerçekleştirmek için çıktığımız yolda emin adımlarla ilerliyoruz. Sorumluluğu belediyemize ait olan yere hayırsever işadamımız Recep Atakaş, eşi Nihal Atakaş adına bir cami yaptırmak istiyor. Temeli geçtiğimiz yıl kasım ayında törenle atıldı. İlçemiz için prestij olacak bu projenin tamamlanması için belediye olarak her türlü desteği veriyoruz. Amacımız projenin bir an önce hayata geçmesi" dedi. İskenderun'da artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağının altını çizen Başkan Seyfi Dingil, "Hatay İdare Mahkemesi, sahilde yapılacak caminin hukuku aykırı olduğu, deniz dolgu alanındaki tasarrufun Büyükşehir Belediyesi'ne ait olduğu ve imar planının bulunmadığı yönünde açılan davayı incelemeden reddine karar verdi. Parkometre konusunda olduğu gibi bu konuda da haklı olduğumuz mahkeme kararı ile ortaya çıktı. Biz hukuksuz bir iş yapmayız. Mahkeme sahilde yapılacak olan cami inşaatının yasal zeminlere dayalı olduğuna karar verdi. Kimsenin söyleyecek sözü kalmadı. Bize düşen bu inşaatın bir an önce tamamlanmasını sağlamak" diye konuştu.

TEMELİ TÖRENLE ATILMIŞTI
Hayırsever işadamı Recep Atakaş'ın eşi Nihal Atakaş adına yaptırılacak olan caminin temeli geçtiğimiz yıl kasım ayında törenle atıldı. Hatay Valisi Ercan Topaca caminin, kente ve İslam alemine hayırlı olması temennisinde bulundu. Törene, KKTC Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun da katılmıştı.

NİHAL ATAKAŞ CAMİ ÖZELLİKLERİ

İskenderun Nihal Atakaş Camisi, sahilde Cengiz Topel Caddesi ile Atatürk Bulvarı ve İsmet İnönü Caddesi kesişim noktasında yer alan dolgu alan üzerine yapılacak. Cami, merkezi ana kubbe ile etrafına yerleştirilen dört tonozdan oluşmaktadır. Caminin ana kubbe yüksekliği 26 metre, çapı 18 metre olarak inşa edilecektir. 40 metre yüksekliğinde tek şerefeli 2 minare bulunmaktadır. Zemin oturumu 1500 m2 olan yapının mahfil katla beraber toplam inşaat alanı yaklaşık 1800 m2 olup camide aynı anda 2 bin 500 kişi ibadet edebilecektir.