Fırtınalı haYAT

Şiddetli fırtına, kar ve lodos, Ege, Marmara ve Batı Karadeniz'de hayatı yaşanmaz kıldı. İstanbul'da işyerleri ve evler sular altında kaldı. Bodrum'da 1.5 milyonluk yat battı. Yelkenliler yan yattı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Şubat 2016 Güncelleme 07 Şubat 2016, 00:32
Fırtınalı haYAT

İÇİNDEKİLER

İstanbul başta olmak üzere önceki gün Batı bölgelerinde etli olan yağışlar hayatı felç etti! Cuma günü yoğun yağışın ardından Beykoz Riva deresi taştı. Kuzey Marmara Otoyolu ve 3. köprü şantiye alanı sular altında kaldı. Sağanak yağmur sonrası işçilerin kaldığı konteynerler, iş makineleri ve diğer kullanılan malzemeler biriken sudan etkilendi. Su birikintileri nedeniyle araçlar ilerlemekte güçlük çekti. Bölgede bulunan evleri de su bastı. Sandallar ve balıkçı tekneleri battı. Üsküdar Altunizade'de bulunan bir oto galeride 1 milyon TL değerindeki Ferrari marka otomobiller de bundan nasibini aldı. Şiddetli rüzgarın devirdiği işyeri tabelası bir Ferrari'nin üzerine düştü. Muğla da şiddetli fırtınadan nasibini aldı. Özellikle Bodrum'da hayat durma noktasına geldi. Balıkçı barınaklarını dev dalgalar yuttu.

75 Kİ İ MAHSUR KALDI

Saatteki hızı 90 kilometreye ulaşan fırtınanın etkisiyle Torba Mahallesi'ndeki balıkçı barınağında 15 metrelik ABD bayraklı lüks yat battı. 1.5 milyon TL değerindeki yatın bağlı olduğu iskele yerinden söküldü. Yelkenliler büyük hasar gördü, balıkçı tekneleri alabora oldu. Çanakkale'nin Yenice ilçesi yakınında Kazdağları'ndan geçen yolda yoğun kar nedeniyle mahsur kalan 75 kişi kurtarıldı. Batı Karadeniz sahillerinde ise dalgaların boyu 7 metreye ulaştı.



İSTANBUL İÇİN TAHMİNİ HAVA RAPORU
07 Şubat: En düşük 2, en yüksek 8 parçalı bulutlu
08 Şubat: En düşük 1, en yüksek 9 parçalı bulutlu n 09 Şubat: En düşük 3, en yüksek 10 parçalı bulutlu
10 Şubat: En düşük 6, en yüksek 12 parçalı bulutlu
11 Şubat: en düşük 8, en yüksek 13 yağışlı