Eylemsizlik kararı

Ölüm orucunu nöbetleşe tutan HDP, seçmenlerini bir kez daha sokağa dökmek istedi. Her akşam saat 19.00'da eylem çağrısı yapan Selahattin Demirtaş'ı ise hiç kimse iplemedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Şubat 2016 Güncelleme 06 Şubat 2016, 01:59
Eylemsizlik kararı

İÇİNDEKİLER

HDP'nin PKK'ya verdiği destek halktan karşılık göremedi. Yalnız kalan HDP'liler, seçmen tabanını hareketlendirmek için elinden geleni yaptı ama yine de karşılık bulamadı. Geçtiğimiz günlerde hükümeti açlık grevi ile tehdit eden ve 3 vekille ölüm orucuna başlayan HDP; eylemin ikinci gününde vekiller güçten düşünce ölüm orucunu nöbetleşe tutacaklarını duyurdu.

YAKMA EYLEMİNE GİDEN OLMADI
Eşbaşkan Selahattin Demirtaş da önceki gün seçmenlerine sokak çağrısı yaptı. Her akşam saat "19.00'da sokağa çıkın, çıkamıyorsanız evinizde gürültü yapın" diyen Demirtaş'ın çağrısı da tutmadı. Eylemin en yoğun olması beklenen Taksim'de sadece 7 kişi vardı. Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde de HDP'li vekiller Sibel Yiğitalp ile Nursel Aydoğan'ın sokak sokak gezerek yaptığı "Evlerinizi terk etmeyin" çağrısına Sur halkı "Öz yönetiminiz bu muydu", "Al kendi pisliklerini git buradan" cevabı vermişti. Son olarak ise vekil ve başkanların katılımıyla Diyarbakır'da dün yapılması planlanan "Kendimizi yakıyoruz" eylemine bir kişi bile giden olmadı.