Bit yeniği!

Cemile Esentürk, sahtekarlara inanıp 170 bin TL'sini verdi. Durumu fark edince polise gidip şikayetçi oldu. Ekipler de soruşturma başlattı. Konudan bir şekilde haberdar olan dolandırıcılar tekrar kadına ulaştı. "Soruşturma tamamlandı" deyip 45 bin TL'sini daha aldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Şubat 2016 Güncelleme 01 Şubat 2016, 05:44
Bit yeniği!

İÇİNDEKİLER

Telefon dolandırıcıları tekrar ortaya çıktı! Hedeflerinde ise İstanbul'da yaşayan Cemile Esentürk (82) vardı. Şeytani bir tuzak kuran sahtekarlar eşi ile birlikte yaşayan yaşlı kadını 25 Ocak Pazartesi günü ev telefonundan aradı. "Kimlik bilgileriniz bir terör örgütü tarafından kullanılıyor. Banka hesaplarınızı ele geçirdiler. Operasyon yapacağız" gibi bahaneler öne sürdü. Cemile nine tuzağa bu tuzağa düştü. Tam 170 bin TL'sini çöpe attı. Daha sonra kandırıldığını anladı. Silivri'de karakola gidip şikayetçi oldu. Soruşturmadan enteresan şekilde haberdar olan dolandırıcılar iki gün sonra Esentürk'ü ev telefonundan tekrar aradı. Kendilerini polis olarak tanıttı. Ve "Sizi dolandıran kişileri yakaladık. Üzerlerinden 80 bin TL çıktı. Paralarınız bulduk. Onları size teslim edeceğiz. Ancak şahısları teşhis etmeniz gerekiyor" dedi. Bu habere sevinen Cemile nine kimliğini ve banka cüzdanlarını yanına alıp bir bankanın önüne gitti. İkinci kez tuzağa düştüğünden habersiz her talimata uydu.

TAM ANLAMIŞTI Kİ...
Her ihtimale karşı dikkatli olan Esentürk, dolandırıcıya, "Benim yanıma resmi polis aracıyla gelin. Yoksa inanmam" dedi. Ancak, kelimelerle adeta dans eden hırsızlar, "Sizi dolandıranlara inandınız biz gerçek polisiz neden inanmıyorsunuz" deyip kadını tuzağa çekti. Onay alınca da bankada kaç parası olduğunu sordu ve 45 bin lirası olduğunu söyleyen yaşlı kadına, "O parayı hemen çek başka bankaya yatır yoksa paraları kullanamazsın" şeklinde konuştu. Yaşlı kadın da çektiği 45 bin TL'yi yanına giden sahtekara teslim etti. Şahsın kaçması üzerine tekrar dolandırıldığını anladı. Tekrar aynı karakola gidip şikayetçi oldu. İstanbul Polisi ikinci defa soruşturma açarak Esentürk'ün iki seferde 215 bin lira kaptırdığı telefon dolandırıcılarının peşine düştü.

Emir SOMER