Müezzinoğlu'ndan HDP'lilere tokat gibi cevap

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu,TBMM Genel Kurulunda HDP'lilere ithafen "Dünden itibaren ambulans orada bekliyor. Ama bize verilen telefonlar 'Ben ismimi, bilgimi vermem. Bir daha beni de aramayın' diyorsa kendi sağlık görevlilerimiz defaatle alıkonulmuşken, 19 ambulans tahrip edilmişken güvenli, bölgeye her türlü hizmeti vermekte eksik yokken, hep birlikte bu ülkenin sokaklarını güvenli hale getirelim" dedi.

Giriş Tarihi 27 Ocak 2016, 00:00 Güncelleme 27 Ocak 2016, 18:39
Müezzinoğlu’ndan HDP’lilere tokat gibi cevap

İÇİNDEKİLER

Genel Kurul'da kurşun izlerinin olduğu ambulans fotoğraflarını gösteren Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bakınız ambulans şoförü yaralı vakaya giderken direksiyon başında katledildi. Bu ambulans şoförünü biz burada konuşmayacaksak ne yapacağız? Bu ambulansın 12 yerinde kurşun izi var bir cephesinde yalnız. Şu ambulansın haline bakın. Direksiyon başındaki şoförün nasıl katledildiğini gösteriyor. Örnekleri çoğaltabiliriz. Sağlık çalışanlarımız görevi başında katledildi. Eyüp Ergen kardeşimiz Cizre'nin bir mahallesinin çocuğuydu. Ambulans onu da almaya gitti ambulanstan giden yardım ekibine de ateş edildi. Oradaki vatandaş halka oluşturdu, ikinci ambulans ekibiyle yaralıyı aldık ve kaybettik. Dünden itibaren ambulans orada bekliyor. Ama bize verilen telefonlar 'Ben ismimi, bilgimi vermem. Bir daha beni de aramayın' diyorsa kendi sağlık görevlilerimiz defaatle alıkonulmuşken, 19 ambulans tahrip edilmişken, hamile kızımız alıkonulmuşken güvenli bölgeye her türlü hizmeti vermekte eksik yokken hep birlikte bu ülkenin sokaklarını güvenli hale getirelim."

"CİZRE'NİN SOKAKLARI NİYE KAZILIYOR?"

HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana'nın 4 ay önceki sözlerini hatırlatan Müezzinoğlu, "Leyla Zana 4 ay önce 'Bursa'da ne varsa Diyarbakır'da onu istiyoruz' demişti. Aynen katlıyorum. Bursa'nın sokakları gelişmesi için kazılıyor ama Cizre'nin sokakları niye kazılıyor? Bu anlamda herkes bu ülkenin bölünmez bütünlüğüne karşı yemin etmiştir. Herkes yeminin arkasında samimiyetle dürüstçe dursun diyoruz" dedi.