Hafiye kaynana

Ünlü basketbol koçu Cihat Levent'e karşı koruma kararı aldırmak için hafiyeliğe soyunan kaynana Ayça Akbatur, kendi başını yaktı. Mahkemeye sunduğu belgeler yüzünden 17 yıl hapsi istendi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Aralık 2015 Güncelleme 02 Aralık 2015, 01:17
Hafiye kaynana

İÇİNDEKİLER

Yapımcı Ebru Hamamcıoğlu'nun annesi Ayça Akbatur, eski damadına savaş açtığına bin pişman oldu. Akbatur, ünlü basketbol koçu olan damadı Cihat Levent'in huzur ve mutluluğunu bozduğu iddiasıyla, ikametine ve kendisine yaklaşmamasını istedi. Cihat Levent ise kaynanasının mahkemeye sunduğu iddiaların gerçek dışı olduğunu, eski eşi Ebru Hamamcıoğlu ile devam eden velayet davasını etkilemek için mahkeme nezdinde olumsuz bir etki yaratmaya çalıştığını öne sürdü. Savcılığa başvuran Levent, kişilik haklarına ağır derece zarar verdiğini belirterek eski kaynanasından şikayetçi oldu. Cihat Levent'in şikayeti üzerine başlatılan soruşturma sonuçlandı. Kaynana Akbatur hakkında 'özel hayatın gizliliğini ihlal' iddiasıyla dava açıldı. Hazırlanan iddianameye göre; Ayça Akbatur, koruma talep ettiği davada dosyaya delil olarak eski damadının özel hayatına ilişkin bazı bilgi ve belgeler sundu.

YAZIŞMALARINI İFŞA ETTİ

Cihat Levent'in ağabeyi ve yengesi ile olan e-posta yazışmalarını hukuka aykırı şekilde elde eden Akbatur, bunları delil olarak kullandı. Özel mail yazışmalarını da ifşa etti. Eski damadının özel hayatına ilişkin gizli kalması gereken bilgileri yazılı beyanlarda bulunarak ortaya koydu. Tüm bu yaşananlar 'özel hayatın gizliliğini ihlal' sayıldı. Hafiye kaynana Ayça Akbatur hakkında 17 yıla kadar hapis cezası istendi. Akbatur, önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

Dilek YAMAN