BıRAKIn bu işleri

İzmir sahte rakı nedeniyle yaşanan ölümlerle sarsıldı. Hayatını kaybedenlerin sayısı dün 6'ya yükseldi. Polis, şüpheli kişileri gözaltına aldı. 2 marketi mühürledi. Sahte içkileri imal eden terzi Şaban Selçuk'un yakalanması için ise özel ekip kuruldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Kasım 2015 Güncelleme 29 Kasım 2015, 00:00
BıRAKIn bu işleri

İÇİNDEKİLER

İstanbul Fatih'te yaşanan sahte rakı faciası henüz tazeliğini korurken bir kötü haber de İzmir'den geldi! Sahte rakıdan ölenlerin sayısı dün 6'ya yükseldi. Ölü sayısı giderek artarken Cinayet Büro Amirliği ekipleri, sahte içkileri satış yerlerine dağıtan E.Ö. ve M.F.'yi, gözaltına aldı. İçkileri imal eden Şaban Selçuk'un yakalanması için ise özel ekip kuruldu. Sahte içki olayı, 23-24 Kasım tarihlerinde rahatsızlanan 15 kişinin çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmasıyla ortaya çıktı. Tedavi altında bulunanlardan Ali Ulutürk, Alem Pena Çandar ve Ömer Akgün Yüngeliş ile Özkan Yaman birer gün arayla hayatını kaybetti. Önceki gece de Köksal Çetin ve Birol Bacaklı öldü. Ölümlerin peş peşe yaşanması üzerine polis harekete geçti. Sahte rakı sattıkları iddiasıyla 6 kişiyi gözaltına aldı.

ARANIYORLAR...
Karabağlar ilçesi Hatay semtinde ise iki market ve bir manav mühürlendi. Emniyette işlemleri tamamlanan 6 şüpheli adliyeye sevk edildi. Zanlılardan, mahkemeye sevk edilen market sahibi Habib Bombay ve eşi Hatice Bombay tutuklandı. Diğerleri ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Bu olay için özel ekip kuran polis, önceki gece sahte içkileri imal eden, asıl mesleği terzilik olan Şaban Selçuk'dan alıp dağıtımını yapan E.Ö. ve M.F.'yi gizlendikleri evde yakaladı. İkili, ifadelerinde sahte rakıları Selçuk'tan alıp dağıttıklarını karşılığında da para aldıklarını söyledikleri belirtildi. Polis, asıl işin başında olan 'Arap' lakaplı kişi ile fotoğrafı tüm emniyet müdürlüklerine gönderilen sahte rakıları ihmal eden terzi Selçuk'un yakalanması için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.



KİLİT İSİM KAYIPLARDA
Sahte rakı can almaya dün de devam etti. Şaban Selçuk tarafından imal edilen rakılar, E.Ö. ve M.F. tarafından alınıp çeşitli market ve büfelere satıldı. İkili dağıtımlar sonrası terziden para aldı. Ancak, olayın Selçuk'la sınırlı olmadığı ortaya çıktı. İçki imalatının başında 'Arap' lakaplı bir kişinin olduğu iddia edildi.

ORGANLARI BAĞIŞLANDI
İzmir'de asıl mesleği terzi olan Şaban Selçuk tarafından, aynı zamanda terzihane olarak kullandığı iddia edilen bir depoda imal edilen sahte rakılar, 6 kişinin hayatına mal oldu. Sahte içki içenlerden geri kalan 15 kişi ise çeşitli hastanelerde tedavi ayt›na alındı. Bunlardan biri olan Özkan Yaman'ın (49) beyin ölümü gerçekleşti. Acı haberler sarsılan ailesi Özkan'ın organlarını bağışlama kararı aldı. Bu sayede Özkan Yaman'ın başka bedende yaşatılacağı söylendi.