Cumhurbaşkanı'ndan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Balıkesir'de toplu açılış töreninde halka hitap etti.

Giriş Tarihi 28 Kasım 2015, 00:00 Güncelleme 28 Kasım 2015, 13:53
Cumhurbaşkanı’ndan önemli açıklamalar

İÇİNDEKİLER

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Diyarbakır'daki çatışmada hayatını kaybeden Tahir Elçi'ye rahmet, yaralananlara acil şifalar diyorum. Bu olay terörle mücadele kararlılığının ne kadar doğru olduğunu göstermiştir. Burada yılmak yok, yorulmak yok.

KATİL REJİME SES ÇIKARMAYIP ORTAK OLDULAR
1.Dünya Savaşı'nın ardından sadece bir proje olarak belirlenen sınırlar sadece acı getirmiştir. Bugün Suriye halkı bir yandan Esed rejiminin, diğer yandan DAEŞ'in, bunlarla birlikte farklı hesaplarda olan çeşitli güçlerin zulmü altında inim inim inlemektedir. Rejimin 380 bin masumu alçakça katletmesine, katile Esed'e sesini çıkarmayanlar, tam tersi ona ortak olmaktadırlar. Aynı şekilde Esed'le, PYD ile, YPG terör örgütleri arasında hiçbir fark yoktur. El Nusra arasında hiçbir fark yoktur.

Lazkiye'de, Türkmen bölgesinde DAEŞ diye bir örgüt yoktur kimse kimseyi aldatmasın. DAEŞ'le mücadele konusunda Türkiye kadar samimi bir mücadele ortaya koyan hiçbir ülke yoktur.

TÜRKMENLER 'BİZ ŞEHİT OLANA KADAR GELMEYECEĞİZ' DEDİLER
Türkiye olarak biz sadece ve sadece Suriye halkının huzurunu ve geleceğini düşünüyoruz. Şimdi soruyorum, Halep'ten kaçan kardeşlerimiz nereye gidecek? Türkiye'ye. Lazkiye'nin kuzeyinden Bayırbucak'tan kaçanlar sığınacak bir yer olarak nereye gidecekler. Ha var, Lazkiyeliler ya Akdeniz'de boğulacaklar, ya da Batı'ya ama onlar da zaten kabul etmiyor. Ama bizim kapımız açık. Son aldığım bir bilgili sizlerle paylaşayım, Bayırbucak Türkmenleri kardeşlerimize biz kapılarımızı açtık, ne diyorlar biliyor musunuz? Hayır biz gelmeyeceğiz.Biz bu topraklarda şehit olacağız, gelmeyeceğiz. Tablo bu. Hala uçaklarla bombalayacaksınız ondan sonra yok şöyle yok böyle diyeceksiniz.

Biz egemenlik haklarımızın ihlaline sürekli izin verirsek orası bizim topraklar olmaktan çıkar. Eğer hava sahamızın ihlaline ses çıkarmazsak iz olur iz. Her şeye rağmen ihlallerin devam etmesinin dostlukla ilgisi yoktur. Yaşanan hadiseden dolayı gerçekten üzgünüz, böyle olmasını arzu etmezdik. Temenni ederim ki bundan sonra böyle bir şey olmaz. Değerli kardeşlerim Türkiye olarak hiçbir zaman gerilimin çatışmanın husumetin acının tarafında yer almadık, almayız.