Hedef 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın onayladığı 64. Hükümet 27 üyesiyle göreve başladı. Türkiye'yi 2023 vizyonuna taşıyacak olan kabinenin yaş ortalaması 52... Kabine'nin en genç üyesi ise 37 yaşındaki Enerji Bakanı Berat Albayrak oldu...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Kasım 2015 Güncelleme 25 Kasım 2015, 02:13
Hedef 2023

İÇİNDEKİLER

AK Parti'nin kurduğu altıncı hükümette 8 isim ilk kez bakanlık koltuğuna otururken, daha önce çeşitli bakanlıklarda bulunmuş 18 milletvekili de yeni kabinede yer aldı. AK Parti tüzüğündeki 3 dönem kuralı nedeniyle 7 Haziran'da aday olamayan Bekir Bozdağ, Binali Yıldırım, Mustafa Elitaş, Faruk Çelik ve Mevlüt Çavuşoğlu 1 Kasım'da TBMM'ye girerek bakanlık görevine getirildi. Başbakan Davutoğlu tarafından kurulan 64. Hükümette, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'ndan 3 isim yer aldı. Buna göre AK Parti MYK'da seçim işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan Bekir Bozdağ Adalet Bakanlığı, dış ilişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu Dışişleri Bakanlığı, ekonomi işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Naci Ağbal da Maliye Bakanı oldu. Davutoğlu'nun açıkladığı 64. Hükümette başbakan yardımcılığı sayısı da 4'ten 5'e yükseltildi. Yalçın Akdoğan, Numan Kurtulmuş ve Tuğrul Türkeş aynı görevde kalırken, geçmiş bazı hükümetlerde Maliye Bakanı olarak yer alan Mehmet Şimşek ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olarak görev yapan Lütfi Elvan Başbakan Yardımcılığına getirildi. Kabine'nin en genç üyesi ise Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak oldu.

HAYDİ BİSMİLLAH
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan: Haydi Bismillah, 64'üncü Cumhuriyet Hükümetimiz hayırlı olsun. Tüm bakanlarımızı kutluyorum, hayırlı başarılar diliyorum. Bize bu şerefli görevi tevdi eden Sayın Başbakanımıza ve Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Yüce Allah mahcup etmesin"



HAYIRLI OLSUN
Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş: 64. Hükümetin ülkemize, bölgemize, Türk ve İslam dünyasına hayırlar getirmesini diliyorum. Türkiye'de kabine değişikliği, nöbet değişikliği gibi dönemleri, içeride ve dışarıda hiç kimse zaaf gibi algılamamalı, böyle bir izlenim edinmemelidir. Bugün de bu durumu gördük.

2 KADIN BAKAN
Başbakan Davutoğlu tarafından açıklanan yeni kabinede iki kadın bakan yer alıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na Fatma Güldemet Sarı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na ise Sema Ramazanoğlu getirildi. Hem Sarı hem de Ramazanoğlu, bakan olmadan önceki başarılı çalışmalarıyla dikkat çekiyordu.