O tepeye gittik bayrağı diktik

Beytüşşebap'ta devletçilik oynayan PKK, "Bu tepelere çıkılamaz" diyerek meydan okudu. Emniyet güçleri, teröristleri o tepelerden kazıdı. TAKVİM 'gidilemez' denen tepeye bayrağı dikti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Kasım 2015 Güncelleme 08 Kasım 2015, 01:59
O tepeye gittik bayrağı diktik

İÇİNDEKİLER

25 Eylül'de Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde PKK'nın şimdiye kadar yaptığı en kapsamlı saldırı yaşandı. 500 çok özel eğitimli terörist, ani bir baskın yaparak hem ilçeye hakim tepeleri hem de ilçe merkezindeki tüm kamu kurumlarını hedef aldı. Baskının amacı Beytüşşebab'taki tüm devlet yapılanmasını ele geçirip, buralara PKK bayrağı asıp, PKK'nın istediği ilçeye istediği zaman hakim olabileceği mesajı vermekti. 4 ay hazırlık yapan teröristlerin Hakkari, Siirt, Van, Kandil ve Kuzey Irak'tan gelen ekipleri, bu emri PKK'nın elebaşlarından Murat Karayılan'dan bizzat aldı. Saldırı, PKK'nın en önemli eylemi olacaktı.

PKK'NIN EN BÜYÜK SALDIRISIYDI
İlçedeki minarede bile keskin nişancı vardı. Aynı anda eş zamanlı olarak tepelerden ve şehir içinden tüm bu silahlar ile aynı anda ateş başladı. Hedefleri kaymakam Kadir Güntepe'nin lojmanı, makamı, ilçe emniyet müdürlüğü, polis lojmanları, hakim ve savcı lojmanları, sağlık ocağıydı... Ancak güvenlik güçleri önce ilçe merkezinde amansız bir cevap vererek teröristlere göz açtırmadı. İlçenin birçok noktasında 5 saatlik çatışma sonrası teröristler dağa doğru çekilmeye başladı. 7 özel harekatçının önderliğinde güvenlik güçlerimiz burada çok sayıda PKK'lıyı imha etti.



SANCAĞI KORURKEN ŞEHİT OLDU
2 bin 50 metredeki çatışmalara hava desteği getirildi ama sarp dağlara yerleştirilen doçkalar, uçak savarlar ve güdümlü füzeler ile teröristler bunu engelledi. Merkezi alamayan PKK, ilçeye hakim tepeyi ele geçirerek bayrak dikmeyi amaçladı. Bu tepedeki çatışmalar 10 metre mesafede gerçekleşti. Bir askerimiz bayrağı korurken kanaslı keskin nişancının attığı mermi ile şehit oldu. 3 asker ise yaralandı. Teröristler, "Teslim olun. Size bir şey yapmayacağız. Sadece bayrağı indirin" çağrısı yapınca askerimiz son bir gayretle tepeyi PKK'lılardan temizledi. Karayılan'ın, "Devlet yetkilileri yapabiliyorsa Beytüşşebap'ın en yakınındaki bir tepeye çıksın. Bunu yapamazlar" dediği tepelerden Türk bayrağı hiç inmezken, haber müdürümüz Mevlüt Yüksel, kaymakam Kadir Güntepe ve kahraman emniyet güçleri ile beraber bu tepeye çıkarak bayrağımızı göndere çekti.



HİÇBİR ZAMAN İNMEYECEK

Beytüşşebap'ı alamayan teröristler, ilçeye hakim tepeye bayrak dikmek istedi. Ancak hevesleri kursaklarında kaldı. Karayılan'ın 'çıkamazlar' dediği tepede Mehmetçik bayrağımızı dalgalandırdı.

PKK, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine 500 özel eğitimli teröristle saldırdı. 5 saat süren zorlu çatışmada teröristleri püskürten Mehmetçik, bayrağımızı korudu.



Haber Müdürümüz Mevlüt Yüksel, 2 bin 50 metre rakımlı Bayraktepe'de Beytüşşebap Kaymakamı Kadir Güntepe ve güvenlik güçleriyle röportaj yaptı.