"Bunların neye ve kime hizmet ettiğini bilmiyoruz"

Yeni Asır Gazetesini tehdit eden ve terör örgütüne hedef gösteren DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı'ya Yeni Asır Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı sert tepki gösterdi...

Giriş Tarihi 12 Ekim 2015, 00:00 Güncelleme 12 Ekim 2015, 21:37
Bunların neye ve kime hizmet ettiğini bilmiyoruz

İÇİNDEKİLER

Yeni Asır Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı'nın gazetesini hedef gösterdiğini belirterek, "Bu gazeteyi ve çalışanlarını açıkça terör örgütüne hedef olarak gösteren Memiş Sarı'nın neye ve kime hizmet ettiğini bilmiyoruz. Ancak bundan sonraki süreçte gazetemize ve çalışanlarımıza yönelik olası bir saldırının zeminini kimin hazırladığını, hazırlayacağını çok iyi biliyoruz" ifadelerini kullandı.

Bursalı yaptığı yazılı açıklamada, Ankara'daki terör saldırısını protesto etmek amacıyla DİSK, KESK, TMMOB ve Türk Tabipler Birliği öncülüğünde Gündoğdu Meydanı'nda toplanan gruba hitaben yaptığı konuşmada Yeni Asır, Sabah ve Yeni Şafak gazetelerini hedef gösterdiği iddia edilen DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı'ya tepki gösterdi.

"PKK'YI KINAMAYANLAR GAZETEMİZİN MANŞETİNDEN RAHATSIZ OLDU"
Gazetesinin dün "Birlik Olma Günü" manşetiyle çıktığını hatırlatan Bursalı, Sarı'nın Yeni Asır, Sabah ve Yeni Şafak gazetelerini "açıkça" hedef gösterdiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

Sözde terörü lanetlemek için düzenlenen eylemde bir kez olsun PKK'yı ve diğer terör örgütlerini kınamayan Sarı, herhalde gazetemizin bu manşetinden rahatsız olmuş olmalı. Yeni Asır, tüm yayın hayatı boyunca özgürlüklerin ve demokrasinin yanında saf tutmuş, devleti ve milletinin birliğini her şeyin önüne koymuş, Türk basınında ilklere öncülük etmiş köklü bir yayın organıdır.

"MEMİŞ SARI'NIN KİME HİZMET ETTİĞİNİ BİLİYORUZ"
Bu gazeteyi ve çalışanlarını açıkça terör örgütüne hedef olarak gösteren Memiş Sarı'nın neye ve kime hizmet ettiğini bilmiyoruz. Ancak bundan sonraki süreçte gazetemize ve çalışanlarımıza yönelik olası bir saldırının zeminini kimin hazırladığını, hazırlayacağını çok iyi biliyoruz.

"BİZİ YOLUMUZDAN SAPTIRAMAYACAKLAR"
Yeni Asır'ın tehdit ve hedef göstermeler karşısında yolundan sapmayacağını kaydeden Bursalı, Sarı'ya karşı hukuki haklarını kullanacaklarını belirterek açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Memiş Sarı'ya tavsiyem bir sendikacı olarak işçilerin haklarını savunması, yani asli görevini yerine getirmesidir. Siyaset yapmak istiyorsa izleyeceği yol açıktır. Yeni Asır, Sabah ve Yeni Şafak gazetelerine yapılan bu çirkin ve tehlikeli saldırıya başta İzmir Gazeteciler Cemiyeti olmak üzere yerel yöneticiler, sivil toplum kuruluşları ve milletvekilleri ve medya mensuplarından gelecek tepkileri de merakla bekliyoruz"