Erdoğan'a "Fahri Doktora" unvanı verildi

Japonya ziyaretinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Waseda Üniversitesi tarafından "Fahri Doktora" unvanı verildi.

Giriş Tarihi 08 Ekim 2015, 00:00 Güncelleme 08 Ekim 2015, 11:53
Erdoğan’a Fahri Doktora unvanı verildi

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Japonya'ya yaptığı resmi ziyaretinin ikinci gününde ülkenin saygın üniversiteleri arasında yer alan Waseda Üniversitesi tarafından kendisine verilen fahri doktora unvanı takdim törenine katıldı.

Rektör Kaoru Kamata, törende yaptığı konuşmada Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde su ve alt yapı projeleri ile şehrin en büyük sorunlarına çözüm bulduğunu, belediye bütçesini iyi yöneterek 4 milyar dolarlık yatırım hamlesi gerçekleştirdiğini, buna karşılık da belediye borcunu 2 milyar dolar azalttığına dikkati çekti.

Erdoğan'ın 2003 yılından sonra başbakan olarak ülkenin demokratikleşmesi, şeffaflaşması ve uluslararası camiada saygın bir konum kazanmasına katkıda bulunduğunun altını çizen Kamata, Türkiye ile Japonya'nın uluslararası toplumda nadir görünen dostluk ilişkilerini sürdürdüğünü belirtti.

Kamata'nın fahri doktora takdiminin ardından kürsüye gelen Erdoğan, Waseda Üniversitesi yönetimine teşekkür etti.

Unvanı Türk Japon dostluğunun yeni bir nişanesi olarak gördüğünü belirten Erdoğan, "Japonya'nın en köklü prestjli eğitim kurumlarından biri olan Waseda Üniversitesi'nin ülkenin her alanında gelişmesi kalkınması ve bugünkü düzeyine ulaşmasında sağladığı önemli katkıları biliyorum. Mezunları arasında birçok başbakan, bakan, parlamenter ile kamu ve özel sektörün üst düzey yöneticisi bulunan Waseda Üniversitesi'ne bundan sonraki çalışmalarında da başarılar diliyorum" dedi.