Olmadı Aydın Bey

Aydın Doğan, Ahmet Hakan'ı evinde ziyarete gitti. Çıkışta "Benim yayın grubum Cumhurbaşkanı'na karşı en dikkatli olan yayın grubudur" demesi akıllara, skandal tweetlerini ve tehditkâr manşetlerini getirdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Ekim 2015 Güncelleme 04 Ekim 2015, 01:59
Olmadı Aydın Bey

İÇİNDEKİLER

Doğan Medya'nın patronu Aydın Doğan, 4 kişi tarafından darp edilen Ahmet Hakan'ı evinde ziyarete gitti. Çıkışta kendisine yöneltilen soruları cevapladı. Aydın Doğan, şu ifadelere yer verdi: "Ben 40 yıla yaklaşan yayıncıyım. Bizim mesleğimizde 30 yıl devamlılık arz eden, gazete sahipliği yapan yoktur. Ben rekoru kırdım. Nuruosmaniye'deki gazete binamı mafya bastı. İlan servisinde çalışan kızlarımızı yerde sürükledi. Daha sonra anlaşıldı.

DHA'NIN SKANDAL TWEET'İ
Gazete daha evvel toplatıldı, olayların ne olduğu belliydi. Gazetem kurşunlandı. Sıkıyönetim tarafından kapatıldı. Kendilerine göre millicilik uydurmuşlar. Kim milli? Milli benim, ben. Ben bu ülkenin gerçekleriyim... Ahmet'in işinde kim bunu yaptı? Dört tane mafya bozuntusu geldi Ahmet'i dövdü. Kim yönlendirdi? Bunları yönlendirenler ortaya çıkarılsın. Tek isteğim budur." Doğan'ın "Benim yayın grubum hem Cumhurbaşkanı'na hem de ailesine karşı Türkiye'de en dikkatli olan yayın grubudur. Cumhurbaşkanı'na meydan okumak haddim değil. Yüzde 52 oy almış, halkın seçtiği birisi. Ben hükümet karşıtı da değilim. Biz tarafsızız" ifadeleri dikkat çekti. Ancak, Doğan'ın takiye içeren sözleri bizzat kendi yaptıklarıyla çelişti. Nitekim, 7 Haziran seçimleri öncesi Doğan'a ait olan DHA'dan "Diktatörden hesap sorun HDP'ye oy verin" şeklinde skandal bir tweet atılmıştı. Doğan tepkiler üzerine hacklendiği yalanına sarılmıştı. Ancak yalanı belgelerle ortaya çıkarılınca tweetini silmişti.



ALGI KOKAN HABERLER
Doğan'ın Hürriyet'i, daha önce Mısır'ın halk tarafından yüzde 52 oy ile seçilen cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye darbecilerin verdiği idam cezasını haberleştirdi. Manşetinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını koyup, "Yüzde 52 ile seçilen cumhurbaşkanına idam" başlığını attı. Ardından, Türkiye'nin yüreğini dağlayan, Dağlıca'daki baskını sonucu verdiğimiz şehitleri kullandı. Burada da Cumhurbaşkanı'nın şehit haberlerinin gelmeye başladığı sırada "400 milli vekil" açıklamasını çarpıttı. DHA olayı, "Erdoğan: 400 vekil verilseydi, bunlar yaşanmazdı" diyerek duyurdu. İşte, Doğan'ın emriyle yapılan tüm algı haberleri ve sözleriyle çelişmesi çok dikkat çekici bulundu.