Milyonluk itibar

Belediye'de taşeron işçi olan Selin Y. eşinin iş kurduğunu söyledi. Mesai arkdaşlarından ve ve yakın çevresinden borç para aldı. Topladığı 5 milyon TL ile kayıplara karıştı. Genç kadının kurumun itibarını sarstığını belirtip 'İtibar' davası açtı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Eylül 2015 Güncelleme 22 Eylül 2015, 00:00
Milyonluk itibar

İÇİNDEKİLER

Maltepe Belediyesi Destek Hizmetler Müdürlüğü'nde çalışan 2 çocuk annesi Selin Y., iddiaya göre, eşinin iş kurduğunu söyleyip mesai arkadaşları ve yakınlarından para topladı. Önce küçük miktarlarla para toplayan genç kadın, 10 gün sonra paraların iki katını geri ödedi. Bu yöntemle güven kazandı. Daha sonra da, çevresinden yüksek meblağlarla paralar toplamaya başladı. Mesai arkadaşları ve yakın çevresinden yaklaşık 5 milyon lira topladığı iddia edilen kadın kayıplara karıştı.

İMZAYI TAKLİK ETTİ
Skandal olayın ardından adli soruşturma sürerken, taşeron işçinin belediye başkan yardımcılarından birinin imzasını taklit ettiği ortaya çıktı. Kadının davranışlarıyla kurumun itibarını sarstığı ifade edildi. Maltepe Belediyesi Teftiş Kurulu Müdürlüğü Selin Y. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunup 'itibar' davası açtı.

Gülcan DEMİRCİ