Şehitlere selam

PKK'nın Mardin ve Hakkari'de gerçekleştirdiği hain saldırılarda şehit düşen 5 polis memuru, dün son yolculuklarına uğurlandı. Oktay İzgi, Sezgin Uludağ ve Çağdaş Arslan için Mardin'de tören düzenlendi. Serkan Çölkesen ve Mehmet Tuhal'ın cenazeleri Van'dan memleketlerine gönderildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Eylül 2015 Güncelleme 17 Eylül 2015, 00:36
Şehitlere selam

İÇİNDEKİLER

PKK'nın son kalleş saldırılarından Mardin'in Nusaybin İlçesi ve Hakkari'de şehit düşen 5 polisin cenazeleri dün kaldırıldı. Mardin'deki saldırıda şehit olan komiser yardımcısı Oktay İzgi ile polis memurları Sezgin Uludağ ve Çağdaş Arslan için dün Mardin Emniyet Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi. Törene Türk bayraklarıyla katılan ve tekbir getiren vatandaşlar, bölücü terör örgütü PKK aleyhine slogan attı. Törenin ardından Şehit İzgi'nin cenazesi Kayseri, Uludağ'ın cenazesi Isparta, Arslan'ın cenazesi de Zonguldak'a gönderildi.

BABASI RÜYASINDA GÖRDÜ
Patlamada şehit düşen polislerden 29 yaşındaki Sezgin Uludağ'ın Isparta'daki babası Mehmet Uludağ, oğluyla en son iki gün önce görüştüğünü söyleyerek, "Kolay kolay rüya görmediğim halde önceki gün onu rüyamda gördüm. Kapıyı açtı 'Baba ne yapıyorsun' dedi. 'Ne oldu bir şey mi var' dedim. 'Yok sen rahatına bak' dedi. Sonra uyandım. Gece saat üçtü. Görevde olabileceğini düşünerek aramadım" dedi. Üç yıllık polis olan 23 yaşındaki Çağdaş Aslan'da 1 yıl önce Nusaybin'e tayin olmuştu. Zonguldak'ın Beycuma beldesindeki evlerinde acı haberi alan Adnan ve Sibel Arslan gözyaşlarına boğuldu. Anne Sibel Arslan, "Ben sana 'Gel' dedim. Beni niye dinlemedin. Sana nasıl kıydılar" diye ağıt yaktı. Oktay İzgi ise komiser yardımcısı olarak Eskişehir'e tayini çıkmasına rağmen Nusaybin Adliyesi'nde görev yapan eşinin yalnız kalmaması için burada kalmıştı. Şehit polisin Eymen (3) ve Hikmetcan (5) adında 2 oğlu da cenazede yer aldı.

İKİ UĞURLAMA BİRDEN
Hakkari-Van Karayolu'ndaki bombalı saldırıda şehit düşen polis memurları Mehmet Tuhal ile Serkan Çölkesen için de önce Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Ardından helikopterle getirildikleri Van'da Jandarma Filo Komutanlığı'nda ikinci kez tören düzenlenen şehit polislerden Mehmet Tuhal Hatay'a, Serkan Çölkesen ise Antalya'ya gönderildi. Çölkesen'in Antalya'daki yakınları şehidin cenazesini gözyaşları içinde teslim aldı. Altı yıllık polis olan 29 yaşındaki Mehmet Tuhal'ın Hatay'ın Hassa İlçesi'nde acı haberi alan 75 yaşındaki babası Mehmet Tuhal ve 65 yaşındaki annesi Feride Tuhal ise gözyaşlarına boğuldu.

HAKKARİ'Yİ KENDİ SEÇTİ
Van-Hakkari Karayolu'ndaki hain saldırıda şehit düşen Serkan Çölkesen'in iki aylık polis olduğu öğrenildi. Yakınlarının ifadelerine göre şehit Çölkesen, görev yeri için kuraya girmedi. Terör olaylarının başlaması üzerine doğuda çalışmak istediğini belirterek Hakkari'de görev
yapmayı kendi seçti.


BOMBAYI TANDIRA YERLEŞTİRDİLER
Önceki
gece saat 23.40 sıralarında, Mardin'in Nusaybin İlçesi Üçyol mevkiinde devriye görevi yürüten zırhlı polis aracı, geçtiği sırada patlatılan bombanın 3 polisi şehit ettiği saldırının detayları gün ağarınca ortaya çıktı. Yapılan incelemelerde, uzaktan kumandayla patlatılan ve tahrip gücü yüksek olan el yapımı patlayıcının, yol kenarında kadınların ekmek pişirdiği tandıra yerleştirildiği belirlendi.