Asayiş emlak!

İzmit'te 60 yaşındaki Ü. V.'yi arayan dolandırıcılar yaşlı kadını tehdit etti. 170 bin lirasını aldı. Sonra kredi çektirdi. Panik ile evini de satışa çıkaran kadın emlakçıya gitti. Evi satmak isterken emlakçı, olayı ortaya çıkardı. Dolandırıcı ise yakalandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Eylül 2015 Güncelleme 06 Eylül 2015, 00:00
Asayiş emlak!

İÇİNDEKİLER

Yıllardır bitmek bilmeyen telefon dolandırıcılığına bir yenisi daha eklendi. İzmit'te Ü.V.(60) isimli kadını 31 Ağustos tarihinde telefonla arayan bir kişi polis olduğunu ve hesabının terör örgütü tarafından kullandığını söyledi. Panik yapan Ü.V. hesabında bulunan 130 bin lirayı çekerek bu kişiye kendi evinde teslim etti. Şüpheli ertesi gün kadını tekrar arayarak hesabında başka para olup olmadığını sorunca Ü.V. hesabında 40 bin lira daha olduğunu söyledi. Bunun üzerine zanlı kadına parayı verdikleri hesaba acil yatırmasını istedi. Ü.V. bu denileni de yaptı ve parayı verilen hesaba aktardı.

EVİNİ SATACAKTI
Ertesi gün Ü.V.'yi yeniden arayan kişi, bankaya gidip kredi çekerek kendisine vermesini söyledi. Ü.V. bankadan 17 bin lira kredi çekti. Parayı elden teslim etti. Daha sonra Ü.V.'yi yeniden arayan şüpheli, evini satmasını ve parayı hemen kendilerine teslim etmesini istedi. Ü.V. tanıdığı bir emlakçıya giderek evini satacağını söyledi. 150 bin lira değerindeki evini 80 bin liraya acil olarak satmaya çalışan Ü.V.'nin durumundan şüphelenen emlakçı, ağabeyini arayarak durumu haber verdi. Dolandırıldığı anlaşılan Ü. V. ağabeyi ile birlikte Saraybahçe Polis Merkezi'ne giderek durumu anlattı.

SUÇÜSTÜ YAKALANDI Ü.V.
karakoldayken arayan dolandırıcılar kadından parayı teslim etmesini istedi. Polis ekipleri ile birlikte hareket eden Ü.V., şüphelinin yerini öğrenerek polislere bildirdi. Parayı almaya gelen 19 yaşındaki M.S.O.'yu suçüstü yaparak gözaltına aldı. Ü.V'nin parası kendisine teslim edilirken, Emniyet Müdürlüğü'nde ifadesi alınan M.S.O. adliyeye sevk edildi.