Hemşireleri kızdıran parti

Gece kulübünde yarı çıplak kızların yer aldığı, hemşire temalı çılgın bir parti yapıldı. Bu eğlence, hemşireleri ayağa kaldırdı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Eylül 2015 Güncelleme 03 Eylül 2015, 02:16
Hemşireleri kızdıran parti

İÇİNDEKİLER

Antalya'da bir gece kulübünün 14 Ağustos'ta düzenlediği 'Emergency Party' (Acil Parti) hemşirelerin tepkisini çekti. Gece kulübünün parti ile ilgili hazırladığı afişlerde, hemşire kıyafeti giymiş, yarı çıplak bir kadın fotoğrafı yer aldığını gören Türk Hemşireler Derneği Antalya şube yönetimi, gece kulübünü uyardı. Ancak uyarılara aldırış etmeyen kulüp, o partiyi düzenledi. Partinin düzenlendiği gece kulübüne gazeteciler alınmadı. Ancak, müşteri gibi içeriye giren erkek hemşireler, yarı çıplak kızların yer aldığı ve uygunsuz davranışların sergilendiği partide cep telefonuyla fotoğraf çekti.

ARZU NESNESİ DEĞİLİZ
Dernek, fotoğrafları delil gösterip BİMER'e ve Sağlık Bakanlığı'na şikayette bulundu. Partiye katılanların sosyal paylaşım sitelerinde paylaştıkları fotoğraflar ile yapılan aşağılayıcı yorumlar da kayıt altına alındı. İşin peşini bırakmayacaklarını belirten sağlık çalışanları, "Kadın olarak hemşireleri bir zevk ve arzu nesnesi olarak gösteren, bu anlamda cinsiyetçi bir tutumla hazırlanan afişte hemşirelik mesleğinin onuru, şeref ve saygınlığı ihlal edilmiştir. Bu afişin kullanılması aynı zamanda toplumda kadına yönelik cinsiyet ayrımının sürdürülmesine de katkı sunmaktadır. Partide hemşire kıyafeti ile keplerin kullanılması, internet ortamında yayımlanması, bu mesleği ve milyonlarca çalışanı aşağılamaktadır. Başbakanlık ve Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere gerekli girişimlerde bulunduk. Devamında hukuksal yollara başvuracağız" diyerek tepkilerini dile getirdi. Türk Hemşireler Derneği Antalya Şube Yönetim Kurulu Başkanı Ferda Ülker de, hemşirelerin bir zevk ve arzu nesnesi olarak gösterilmesinin kabul edilemez olduğunu belirterek, "Burada halkın gözünde mesleğin itibarı yok edilmek istenmektedir. Milyonlarca sağlık çalışanının tepkisini çekmektedir" dedi.

Erdoğan ÖZTÜRK