Jet Türk

Türk savaş pilotunun ünü sınırları aştı. ABD'deki NATO uçuş okulundan birincilikle mezun olan Hava Pilot Teğmen Buğra Baldan, tüm ödülleri topladı. Başarısıyla Türkiye'ye büyük bir gurur yaşattı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Eylül 2015 Güncelleme 01 Eylül 2015, 01:33
Jet Türk

İÇİNDEKİLER

ABD'de gördüğü pilotaj eğitiminden birincilikle mezun olan Türk savaş pilotlarından Buğra Baldan, başarısıyla dünyayı salladı. 2013 yılında İstanbul Yeşilköy'deki Hava Harp Okulu'ndan birincilikle mezun olan Baldan, ödülünü dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün elinden aldı. Hava Pilot Teğmen Buğra Baldan, daha sonra Türk Hava Kuvvetleri'nin 2012'den beri her yıl 6 Türk pilot gönderdiği ABD'deki NATO uçuş okulunda (Avrupa- NATO Müşterek Jet Pilot Eğitim Programı, Euro-NATO Joint Jet Pilot Training Program - ENJJPT) pilotaj eğitimi almaya başladı.

DÜNYA BİRİNCİSİ
Baldan, burada da rakiplerine fark attı. ABD'deki uçuş eğitiminden bu yıl mezun olan Hava Pilot Teğmen Buğra Baldan, 3 dalda birinci olup tüm ödülleri topladı.

BÜYÜK BAŞARI...

14 Ağustos'ta Laughlin Hava Üssü'nde gerçekleştirilen törende 'Distinguished Graduate' (Akademik Eğitim, Uçuş Disiplini, Temel Askerlik Esasları), 'Air Training Commander's Trophy' (Komutanlık Özel Ödülü) ve 'Top Stick' (Uçuş Performansı ve Uçuş Notları) ödüllerini alan Baldan'a pilot brövesi, törene katılan ailesi tarafından takıldı. Kazandığı başarı ile Türk Hava Kuvvetleri'nin gurur kaynağı olan Hava Pilot Teğmen Buğra Baldan, pilotaj eğitimine yine ABD'deki Sheppard Hava Üssü'nde alacağı F-16 Harbe Hazırlığa Geçiş Eğitimi ile devam edecek.