Bugün'ün yalanı ortaya çıktı

FETÖ'nün yayın organı Bugün gazetesinin manşetinden verdiği ve Türkiye'nin terör örgütü DAEŞ'e yardım ettiğine ilişkin haberi yalan çıktı. Gazetenin Türkiye tarafından DAEŞ'e verdiğini öne sürdüğü tankların üstünde YPG yazması yalanı orta çıkarırken masabaşı haber yapan örgüt gazetesini ise komik duruma düşürdü.

Giriş Tarihi 01 Eylül 2015, 00:00 Güncelleme 01 Eylül 2015, 12:28
Bugün’ün yalanı ortaya çıktı

İÇİNDEKİLER

FETÖ'nün yayın organı Bugün gazetesi Türkiye'ye yönelik uluslar arası düzeydeki iftiralarına bir yenisini daha ekledi. Suriye sınırındaki Akçakale Gümrük Kapısı'ndan DAEŞ'e silah yapımında kullanılan malzeme sevkiyatı yapıldığını iddia eden Bugün gazetesinin kullandığı bir fotoğraf, haberin amatörce hazırlanan bir operasyondan ibaret olduğunu ortaya çıkardı.



Türkiye'den DAEŞ'e yollanan malzemelerle DAEŞ terör örgütünün zırhlı araç yaptığını iddia eden Bugün gazetesinin kullandığı fotoğraftaki tankta yer alan YPG yazısı dikkatlerden kaçmazken gerçek çok geçmeden ortaya çıktı.

Haseke'de çekildiği iddia edilen görüntüde yer alan veDAEŞ mensubu olduğu öne sürülen teröristin önünde durduğu zırhlı aracın, YPG ile yaşanan çatışma sonrasında IŞİD tarafından ele geçirildiği anlaşıldı.