Hisarcıklı yola çıktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Ağustos 2015 Güncelleme 31 Ağustos 2015, 00:00
Hisarcıklı yola çıktı

İÇİNDEKİLER

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinden, 2015 yılı hac sezonunda Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla hacca gidecek olan 13 kişilik hac kafilesi düzenlenen törenle kutsal topraklara sevenleri ve dostları tarafından uğurlandı. Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla hacca gidecek olan 13 kişilik hac kafilesi için Merkez Çarşı Camii önünde yatsı namazı öncesi uğurlama töreni düzenlendi. Törene Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, AK Parti İlçe Başkanı Salim Turası, hacı adaylarının yakınları ve vatandaşlar katıldı. Din görevlileri tarafından Kur'an-ı Kerim okundu. İlahilerin ardından Sanayi Camii İmam Hatibi Mustafa Şengül'ün yaptığı dua sonrası yatsı namazı kılındı. Bu ibadetin ardından hacı adayları tekbirlerle ve sevenlerinin gözyaşlarıyla arasında kutsal topraklara doğru yola çıktı.



KAFİLEDE 8 YAŞINDA ŞEHİT ÇOCUĞU
Diyanet İşleri Başkanlığı'nca düzenlenen 2015 yılı hac organizasyonu kapsamında Muş'tan hacca gidecek ilk kafile de dualarla uğurlandı. Kafilenin 8 yaşındaki şehit çocuğu ise ilgi odağı oldu. Muş Havaalanı'nda düzenlenen uğurlama törenine İl Müftüsü Recep Uzun, din görevlileri, hacı adayları ve adaylarının yakınları katıldı. İl Müftülüğü tarafından düzenlenen organizasyon ile hacı adayları gruplar şeklinde perona alındı. İlk hac kafilesinde 2008 yılında Şırnak Silopi'de şehit olan Er Sinan Yavuz'un eşi ve 8 yaşındaki Ammar Sinan Yavuz da yer aldı. En küçük hacı olarak kafilede yer alan şehit çocuğu Yavuz'un annesi Naide Yavuz, "Allah nasip etti. Artık barış, mutluluk ve sevgi olsun. Oğlum ile birlikte mukaddes topraklara gidiyorum, rabbim herkese hayırlı uğurlu etsin, rabbim şimdiden herkesin haccını kabul etsin" şeklinde konuştu.

EN GÜZEL ADAYLARIN YILI
Bu yılki hac organizasyonu 'En'leri' bir araya getirdi. Kocaeli'de yaşayan 35 günlük Esmira Ecrin Yavuz ile Mersinli 96 yaşındaki Ayşe Şimşek, Türkiye'nin en genç ve en yaşlı hacı adayları olarak kutsal topraklara gitti. Hacca gitmek için 8 yıldır bekleyen Yavuz ailesi, kurada isimlerinin çıkmasının ardından 29 Temmuz'da dünyaya gelen ve bebeklerini de yanlarına almıştı. Emekli öğretmen Ayşe Şimşek de "En genç hacı adayıyla kutsal topraklarda görüşürsem çok mutlu olurum" demişti.