Sivil direniş

CHP'li Urla Belediyesi, kaçak olduğu gerekçesiyle 74 evi yıkmak istedi. Ev sahipleri, "O evlerde anılarımız var. Zülme boyun eğmeyeceğiz" diyerek İzmir İl Başkanlığı'nı işgal etti. Kemal Kılıçdaroğlu devreye girdi. Üç gündür süren işgal sona erdirildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Ağustos 2015 Güncelleme 30 Ağustos 2015, 01:14
Sivil direniş

İÇİNDEKİLER

İzmir'in Urla İlçesi'nde, Kıyı Kanunu'na aykırı olduğu gerekçesiyle yıkım kararı alınan 74 evin sahibi, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı'nı bastı. Balıklıovalılar, yanlarında getirdikleri yastık, çarşaf, yorgan ve battaniyeleri yerlere, sandalye ve masanın üzerine sererek geceyi il binasında geçirdi.

30 yıldır semtte oturduğunu, aynı zamanda CHPli olduğunu söyleyen mahalle sakinlerinden Tuncay Karanca, CHP il örgütünden Urla Belediyesi'nin almış olduğu encümen kararını iptal etmesini talep ettiklerini dile getirdi. İzmir İl Başkanı Bedri Serter'in yaptığı kısa toplantıda takındığı tavrın doğru olmadığını savunan Karanca, Serter'in bu yapılan direnişin bedelinin ağır şekilde ödetileceğini söylediğini dile getirdi. Karaca konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bizim orada yanlış ve usulsüz bir şekilde oturduğumuzu ve evlerimizi boşaltmamız gerektiğini söyledi. Sanki ağız birliği yapmışçasına, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar'ın da bize gösterdiği tavır kabul edilemez. Bizim oylarımzla seçilmesine rağmen onların yanında oldu. Bizi hiçbir şekilde dinlemedi. Hatta arkadaşlarımıza da kaba davranış ve konuşmalar içerisinde kestirip attı. Kendisiyle irtibat kurmak isteyenlere de hakaret edilmiştir." Belediyenin kararı karşısında üzüntülü olduğunu aktaran Nazime Sunha da, "Eşimi orada kaybettim, anılarını orada yaşamak istiyorum. Torun ve çocuklar orada mutlu olsun istiyoruz" ifadelerini kullandı.



CHP YÖNETİMİ, SÖZ VERDİ!
İşgali öğrenen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Serter'i Ankara'ya çağırdı. Olayla ilgili detaylı bilgi aldı. Ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve CHP İzmir Milletvekili Musa Çam'ın da katıldığı bir toplantı yapıldı. Danıştay son kararı verinceye kadar yıkım ya da tahliye yapılmaması yönünde görüşbirliğine varıldı. Bunun üzerine ev sahipleri işgali 3. günün bitiminde sonlandırdı.