Selam olsun şehitlere

Vatan uğruna gözünü bile kırpmadan canını feda eden şehitlerimiz, geride onurlu ve başı dik aileler bırakıyor. Şehit yakınları canlarının parçasını asker selamıyla son yolculuğuna uğurluyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Ağustos 2015 Güncelleme 30 Ağustos 2015, 02:06
Selam olsun şehitlere

İÇİNDEKİLER

Türkiye şehitlerine ağlıyor; ateş düştüğü yeri yakıyor. Eli kanlı terör örgütü PKK'nın hain saldırıları sonucu şehit düşen askerimizin polisimizin yakınlarının yüreği bir başka acıyor. Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca Bölgesi'nde teröristlerle çıkan çatışmada ağır yaralanan, sonrasında şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Mustafa Kemal Özata'nın baba ocağı Konya'da da acı ve gözyaşı vardı. Şehidin naaşı evinin önüne geldiğinde ailesi sinir krizi geçirdi. Şehit Özata'nın naaşı, ailesinin özel isteği üzerine son kez odasına çıkarıldı. Tören mangası şehidin cenazesini eve taşırken, Özata'nın 6 erkek kardeşi bayrağa sarılı tabutu asker selamıyla karşıladı. Şehidin ablası da kardeşinin jandarma kepine sarılarak gözyaşı döktü. Cenaze, odasından çıkarılmasının ardından helallik alınarak, Konya Şehitliği'nde toprağa verildi.

EŞİ 5 AYLIK HAMİLEYDİ
Tunceli, Nazimiye İlçe Emniyet Amirliği'ne ve kaymakamlık lojmanlarına önceki akşam teröristler tarafından düzenlenen saldırıda polis memuru Ali Rıza Güneş (34) şehit düştü. Şehit polis memurunun Nevşehir'in Gülşehir ilçesine bağlı Yeşilöz Köyü'nde yaşayan ailesi acı haberle yıkıldı. Karşısında kalabalığı görünce evladının şehit olduğunu anlayan baba Şahin Erdoğan Güneş'in feryatları yürekleri burktu. Yaşlı adam gözyaşlarına boğulurken, şehit Güneş'in 1 yıl önce evlendiği ve eşinin 5 aylık hamile olduğu öğrenildi.

VİCDANSIZ VATAN HAİNLERİ
Şanlıurfa Eyyübiye ilçesindeki Balıklıgöl Devlet Hastanesi Acil Servis'te görevli polis memurları Tanju Sakarya (26) ve Fatih Kilbey (40) de teröristlerin saldırısı sonucu şehit düştü. Hamile olduğu öğrenilen şehit Sakarya'nın hemşire olan eşi Fatime Sakarya, cenazede eşinin fotoğrafını elinden düşürmedi. "Peygamber efendimize komşu oluyorsun tek tesellim bu" diyen Sakarya, "Bana sürekli 'Bizi sadece ölüm ayırır' diyordun ve dediği gibi bizi ölüm ayırdı. Seni benim elimden alan bu vicdansız vatan hainlerini Allah kahretsin. Şehidimin kanı yerde kalmasın, verin bana silah ben intikamını alırım" şeklinde ağıtlar yaktı. Fatih Kilbey'in (45) eşi Özlem ise çocukları Gayenur (17), Ayışıl (8) ve Taha'ya (6) sarılarak teselli olmaya çalıştı. Şehitlerden Sakarya'nın cenazesi memleketi Ankara'da, Kilbey'in cenazesi ise Hatay'da son yolculuklarına uğurlandı.

ALLAH'INIZI SEVERSENİZ BİR ŞEY SÖYLEMEYİN
Tunceli'de şehit olan polis memuru Ali Rıza Güneş'in babası Şahin Erdoğan Güneş, acı haberi vermeye gelenleri görünce, "Allahınızı severseniz bir şey söylemeyin" diye feryat etti. Oğlunun çelik yeleğini giyen ve koklayarak adeta evladının kokusunu içine çekmeye çalışan babanın gözyaşları, yürekleri dağladı.

SİLAHINI VERİN BANA BEN DE GİDECEĞİM
Şehit polis memuru Tanju Sakarya'nın hamile eşi Fatime Sakarya teröre lanet okudu. Sakarya, kendisini teselli etmek isteyenlere şöyle haykırdı: "İçim yanıyor. Vatan bölünmez, bayrak inmez. Yiğidimin kanı yerde kalmasın. Senin kanını yerde bırakmasınlar, yoksa hakkımı helal etmem yiğidim. Eşimin silahını verin bana, ben de gideceğim. Yeter ki bu terör bitsin."

'DİMDİK AYAKTAYIZ'
Hakkari'de teröristler tarafından şehit edilen Jandarma Uzman Onbaşı Mustafa Kemal Özata, baba ocağı Konya'da kardeşleri tarafından asker selamıyla karşılandı. Özata'nın şapkasını başına takan kardeşi Canan Özata, "Ağlamayacağız. Dimdik buradayız, herkes görsün" dedi.