Hedef DAEŞ

Türkiye, ABD ile yaptığı anlaşmadan sonra DAEŞ'i de hedef aldı. Terör örgütüne ait yapılan ilk operasyonda uçaklarımız, Halep'in kuzeyindeki Savran kentindeki 7 DAEŞ mevzisini yerle bir etti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Ağustos 2015 Güncelleme 30 Ağustos 2015, 01:35
Hedef DAEŞ

İÇİNDEKİLER

Türk savaş uçakları ile koalisyon uçaklarının önceki gece yarısı itibari ile Suriye'deki DAEŞ hedeflerine ortak operasyon düzenledi. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Türk Hava Kuvvetleri'nin uluslararası koalisyonun DAEŞ'e karşı yürütülen Özgün Kararlılık Harekatı çerçevesinde devam eden hava operasyonlarına katılımına ilişkin teknik nitelikteki belge de ABD ile 24 Ağustos 2015 tarihinde imzalanmıştı. Savaş uçaklarımız, bu çerçevede koalisyona ait savaş uçaklarıyla birlikte Suriye'de belirlenen ülkemiz güvenliğine de tehdit oluşturan DAEŞ hedeflerine karşı dün (önceki gün) akşamdan itibaren ortak hava harekatı gerçekleştirmeye başlamıştır. Terör örgütleriyle mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir. Türkiye, 2013 yılından bu yana terör örgütleri listesine aldığı DAEŞ'ten kaynaklanan terör tehdidinin bertaraf edilmesine yönelik çabalara aktif desteğini ulusal düzeyde ve Uluslararası Koalisyon bünyesinde kararlılıkla sürdürecektir" denildi.

HALEP YOLU TEKRAR AÇILDI
Askeri kaynaklardan alınan bilgilere göre önceki gece başlayan operasyonun ilk kısmında Malatya'dan havalanan 2 Türk jeti, üç DAEŞ hedefini vurdu. Dün sabah devam eden ikinci kısım operasyonda ise iki uçağımız dört terör hedefini başarıyla imha etti. Bombardımana İncirlik'ten kalkan ABD uçakları da eşlik etti. Bombaların hedefi ise Suriye'nin Türkiye sınırına 10 km uzaklıktaki Azez kentinin doğusundaki, Halep'in ise kuzeyindeki Savran kasabası oldu. Türkiye'nin kuracağı güvenlikli bölgenin sınırları içinde yer alan kasaba ve çevresinde çok sayıda nokta DAEŞ tarafından ele geçirilmişti. Öncüpınar Sınır Kapısı ile Halep kenti arasındaki ikmal yolunun kesilmesine neden olan bu durum, muhalifleri kötü etkilemişti.