Başarıyla Sabit

23 yaşındaki Sabit Kılıç, Türkiye'nin ilk 'görme engelli hakimi' olmak üzere... KPSS'de Türkiye 11.'si olan Kılıç, "Başarım tüm engellilere umut olacak. Çok heyecanlıyım" dedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Ağustos 2015 Güncelleme 04 Ağustos 2015, 00:00
Başarıyla Sabit

İÇİNDEKİLER

O, Türkiye'nin ilk görme engelli h‚kimi olmak için gün sayıyor.
Görme yetisini henüz 10 yaşındayken kaybeden Sabit Kılıç (23), o günden itibaren sağlıklı insanlara taş çıkaracak başarılara imza attı. Anadolu Lisesi'ni birincilikle bitiren ardından Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazanan Kılıç, en son yapılan KPSS'de de 98 puan alarak Türkiye 11'incisi oldu.
Çocukluk hayalini gerçekleştirmek için emin adımlarla ilerleyen Kılıç, Mayıs ayında düzenlenen hakimlik sınavını da hatırı sayılır bir puanla kazandı. Kılıç'ın önündeki tek "engel" Hakimler ve Savcılar Kanunu'nda engellilerin hakim olmasını engelleyen bir düzenlemenin bulunması...

'BAŞARACAĞIM'
Kanunun 8'ıncı maddesinde yer alan "hakim olabilmek için Türkiye'nin her yerinde görev yapmaya engel hastalığı bulunmamak" şartının değiştirileceği ifade edildi. Böylelikle görme engellilere de hakimlik yolunun açılacağı öğrenildi.
Görme engelli bir birey olarak yaşadığı en büyük sıkıntının "insanlar tarafından görmez gelinmek" olduğunu anlatan Kılıç, "örneğin hastanede görevliler gelip size değil, yanınızdaki kişiye sorarlar 'neyi var?' diye. Halbuki biz göremiyoruz, kulaklarımız gayet iyi işitiyor. Hakim olarak görme engellilerin bunu başarabileceğini göstermek istiyorum. Bunun için elimden geleni yapacağım. Başarılı olacağımı beliyorum" dedi.

Burcu ÇALIK