Büyük kalp

PKK saldırısı sonucu şehit düşen Barış Akkabak'ın dedesi, yamalı pantolonla taziyeleri kabul etti. Ramazan dede, 'Allah devletimize zeval vermesin, başka şey istemem' diyerek kalbinin büyüklüğünü gösterdi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Ağustos 2015 Güncelleme 03 Ağustos 2015, 01:09
Büyük kalp

İÇİNDEKİLER

Gözünü kan bürümüş PKK'lıların hain saldırısı sonucu Mardin Midyat'ta şehit olan 20 yaşındaki Jandarma Komando Er Barış Akkabak'ın Antalya'nın Serik İlçesi'ndeki dede evine ateş düştü. Kozan Mahallesi'ndeki eve gelen yetkililer, şehidin dedesi Ramazan ve anneannesi Havva Akkabak'a acılı haberi verdi. Şehit haberinin verilmesinin ardından eve Türk bayrakları asıldı. Şehidin yakınları gözyaşlarına boğuldu. "İçim yanıyor" diye feryat eden dede Ramazan Akkabak, sinir krizi geçirdi, gömleğini yırttı.

TORUNUNA BABALIK YAPTI
Şehidin annesi Kadriye Akkabak 2003 yılında kanser nedeniyle vefat etti. Babası Cevdet Erdem'in kendilerini terk etmesiyle birlikte Barış Akkabak'ı nüfusuna alan Ramazan dede, torununa babalık yaptı. Şehidin diğer iki erkek kardeşi Ferhat ve Onur ise başka ailelere evlatlık verildi. Alüminyum işiyle uğraşan Akkabak'ın, Manisa Kırkağaç'taki acemi birliğinden sonra dağıtım izni için dedesinin evine geldiği, 2 hafta önce de Mardin Midyat'taki birliğine teslim olduğu belirtildi. Torununu küçüklükten itibaren kendisinin büyüttüğünü söyleyen Ramazan dede, "Barış benim çocuğumdu" dedi. Akkabak, "25 bin liraya araba aldım, dükkanı vardı. Askerden dönünce evlenecekti. Her şeyi hazırdı. Hazırlığını yapmıştı. Acı haber geldi, şehit oldu" diyerek gözyaşı döktü.

'ENGELLİ MAAŞIM YETİYOR'
78 yaşındaki Ramazan dede Serik'teki evinin önüne koyduğu sandalyede taziyeleri kabul etti. Eline aldığı su şişesine sıkı sıkı sarılan, gözünden yaş eksik olmayan Ramazan Akkabak'ın yamalı pantolonu, ayağındaki eskimiş ayakkabıları yürekleri acıttı. Buna karşın Ramazan dede, yetkililerin bir şeye ihtiyacı olup olmadığına yönelik sorusuna verdiği yanıtla gönlünün ne kadar zengin olduğunu gösterdi. Görme engelli dede, "Allah devletimize zeval vermesin, başka bir şey istemiyorum. Engelli maaşım var, onunla geçiniyoruz. Bize yetiyor. Ben kimseden bir şey istemiyorum" şeklinde konuştu.