PKK-FETÖ-DAEŞ

PKK-FETÖ-DAEŞ Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çin ve Endonezya ziyaretlerinde terör örgütleri PKK ve DAEŞ'a karşı operasyonların aralıksız süreceğini söyledi. Her iki ülkede FETÖ'nün de bileti kesildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Ağustos 2015 Güncelleme 02 Ağustos 2015, 04:19
PKK-FETÖ-DAEŞ

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Çin ve Endonezya'da çok önemli anlaşmalara imza attı. Gerek Çin gerek Endonezya'da terör örgütleri PKK ve DAEŞ'a karşı operasyonların yapıldığını ve bundan sonrada aralıksız şekilde adımların atılacağını belirten Erdoğan, bir diğer terör FETÖ (Fethullahçı Terör Örgütü) hakkında da gerekeni yaptı. Türkiye'de ulusal güvenliği tehdit eden yapının, nasıl yapılandığını, bulunduğu ülkelerde devletin sinir uçlarını nasıl ele geçirdiğini anlatan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Eğitim gönüllüsü görünümündeki bu yapılanmaya karşı dikkatli olun" mesajı verdi.

TERÖRE KARŞI İŞ BİRLİĞİ
Erdoğan'ın anlattıklarından etkilenen Endonezyalı yetkililer, "Bu yapıya karşı işbirliği yapalım" mesajı verdi. Erdoğan daha önce de 11 ülkenin yanı sıra Ekvator Ginesi'nde düzenlenen Türkiye-Afrika Birliği zirvesinde, Afrika ülkelerinin büyük çoğunluğundan gelen liderlere ve temsilcilere de benzer uyarılar yapmıştı. Azerbaycan, Gabon ve Senegal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretleri sonrasında Paralel yapı okullarını kapattı.

BİRÇOK ÜLKE GEREKENİ YAPTI
Kosova, Kango, Kazakistan, Somali ve Japonya ise kapatma işlemleri başlattı.
Ayrıca Kazakistan, Suudi Arabistan ve Türkmenistan'da bulunan paralel yapı okullarındaki yönetimin de değiştirileceği belirtilirken, Tacikistan yönetimi de bu okulları kapatacağını duyurdu. Erdoğan, Arnavutluk ziyareti sırasında da paralel okulları gündeme getirerek, Arnavutluk yönetimini harekete geçirmişti.

BÜYÜK İLGİ
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, otelinden Pakistan'a hareket etmek üzere ayrılmadan önce yine Endonezyalıların sevgi seli ile karşılaştı. Kaldığı otelin lobisi kendisini uğurlamaya gelen Endonezyalılarla dolan Erdoğan, kendisini uğurlayanlarla tek tek tokalaştı, fotoğraf çektirdi. Endonezya'daki Erdoğan etkisi sosyal medyaya da yansıdı. Ülkede sosyal medyada en çok konuşulan konulardan biri, Erdoğan'ın İstiklal Camii'nde Endonezyalılarla birlikte cuma namazı kılması oldu. Çok sayıda Endonezyalı bu tablodan gururlandıklarını ve bu tablodan dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a dua ettiklerini ifade eden mesajlarını attı.