Kara kalem

Aydın Doğan'ın Hürriyet'i PKK'nın saldırılarına 'terör' diyemedi. Bu provokatif haberciliği TAKVİM yazınca son kullanma tarihi geçmiş gazeteci "Ama o haber geç gelmiş" diye patronunu savunmaya kalktı. Haberin ajanslar tarafından 21.16'da ve 'terör saldırısı' diye geçildiğini bile bilmeyen E. Ö. kendini de Aydın Doğan'ı da rezil etti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Ağustos 2015 Güncelleme 01 Ağustos 2015, 02:05
Kara kalem

İÇİNDEKİLER

Aydın Doğan'ın medyası, PKK saldırılarına 'terör' diyemedi. TAKVİM bu gerçeği yazınca, Doğan'ın amiral gemisi Hürriyet'in son kullanma tarihi geçmiş yazarı E.Ö. saldırıya geçti. İki satır haber yazmadan genel yayın yönetmenliği yapan E.Ö. köşesinde ise ciddi bir meseleyi yazmayı çalışınca her şeyi elini yüzüne bulaştırdı. Devlet meselelerinden anlamadığı için genelde cinsel hayatını, kadınların alınmadığı manastırda geçirdiği günlerini, maymunluk yaptığı anlamsız pozları paylaşan gazeteci, Hürriyet'in PKK'ya terör örgütü diyemediğini de kendi ağzıyla itiraf etti. Terörist devlet İsrail ile aynı günlerde kurulan Hürriyet, 27 Temmuz akşamı Malazgirt'te PKK'lı teröristlerin kalleşçe saldırdığı şehit Binbaşı Arslan Kulaksız'ın şehit edilmesini, terörist ya da PKK laflarını kullanmadan "saldırganlar, silahlı şahıslar" ifadeleriyle vermişti. Doğan Medyası'nın bu terör yanlısı haberciliğini TAKVİM ortaya çıkarırken, E.Ö. bu duruma çok alındı ve ahkam kesmeye çalıştı. Aydın Doğan'ın Sözcü Yardımcısı, gazetesinin bu tavrını "O haber çok geç gelmiş" diye savundu. Ajanslardan gelen haberlerde saldırının terör kaynaklı olup olmadığının kesinleşmediğini anlatmaya çalıştı. Ama Doğan'ın amiral gemisi Hürriyet'in eski kaptanı artık emekli olması gerektiğini ispatlarcasına çuvalladı. Türkiye'nin en önemli haber ajansları 'şehit binbaşı' haberini saat 21.16-21.32 arasında tüm detaylarıyla 'terör saldırısı' diyerek geçmişti.



TAKVİM olarak E.Ö.'ye birkaç hatırlatmada bulunmak istedik:

- Bak kardeşim, attığın aşağılık başlıklarla zamanında görevini yaptın.
- Gazeteden arta kalan zamanlarında patronuna bizzat hizmetlerde bulundun.
- Kendine doğru bir mecra bulup etliye sütlüye karışmadan köşe yazmaya başladın.
- Memleket meselelerinden pek anlamadığın için olsa gerek, gündeme gelebilmek için cinsel hayatını cümle aleme malzeme yaptın.
- Ama iki satır ciddi konulara girmeye çalışınca eline yüzüne bulaştırdın. Yalan yanlış bilgi verip gazeteni de kendini de rezil ediyorsun.
- İyisi mi çekil kenara, bizi de yorma; sen de daha fazla kepaze olma...