Fırsatını bulsa dağa çıkar

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, Suruç saldırısı nedeniyle devleti ve kendisini suçlayan o açıklamalarına sert yanıt verdi: Haddini bilsin. Bu şahıs 6-8 Ekim, 50 kişinin öldüğü o katliamın baş sorumlusu. Abisi dağda. Kendisi de fırsatı bulduğunda herhalde oraya koşar...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Temmuz 2015 Güncelleme 31 Temmuz 2015, 03:34
Fırsatını bulsa dağa çıkar

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çin'deki resmi temaslarının ardından Endonezya'ya geçti. Erdoğan, Suruç saldırısının ardından DAEŞ'i sorumlu tutan ardından İngiltere'nin algısını yaymak için Suruç'taki patlamayı "Saray'a bağlı Gladio yaptı" iftirasını attı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu şuursuzluğu net cevap verdi:

TERBİYESİZCE: Bu aslı astarı olmayan terbiyesizce bir ifadedir. Bir defa öncelikle Cumhurbaşkanlığı makamının bu tür densizliklere alçaklıklara düşmeyecek kadar yüksek bir makam olduğunu ifade etmek isterim.



ABD BİLE KABUL ETTİ
KATLİAMIN BAŞ SORUMLUSU: Her şeyden önce bu şahıs 6-8 Ekim, 50 kişinin öldüğü o katliamın baş sorumlusudur. Şu anda dokunulmazlık zırhı altında bu süreci ne yazık ki getirmiştir, lekelemiştir ve net olarak gölgelemiştir. Şu anda da bakın hala Avrupa'nın, ABD'nin bir terör örgütü olarak ifade ettiği PKK'ya karşı böyle bir yaklaşımı ortaya koyamamaktadır. Asla ve asla koymayacaktır.

ABİSİ DAĞDAKİ TERÖRİST
ABİSİNİN YANINA KOŞAR: Zaten abisi malum, dağda yetişmiş, bugüne kadar dağda gelmiş olan bir kişi. Kendisi de fırsatı bulduğunda herhalde oraya koşar. Zaten zaman zaman oradan malum talimatları alan tipler bunlar. Bir defa ağızlarından çıkan her kelamı kulaklarının duyması lazım. Böyle bir şeyin olmadığı ortada.

KARANLIK BULUTLAR
HADDİNİ BİLSİN: Her şeyden önce bugüne kadar ülkenin refahı, huzuru için çalışan bir Cumhurbaşkanına karşı bu tür yakıştırmaların içerisine girmek olsa olsa sadece kendi üzerindeki karanlık bulutları dağıtmaya yönelik adımlardır. Haddini bilsin. Haddini bilecek.

MİLLİ PARA DÖNEMİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-Çin ticaretinin döviz kuru baskısından kurtarılması için "milli paralarla alışverişi" Çinli muhataplarıyla görüştüğünü açıkladı. Erdoğan, "Yuan ve TL ile alışverişi, ithalatı ve ihracatı yapma sürecidir ki bunu da etraflıca görüştük" diye konuştu.

Mehmet Ali BERBER