Akdoğan'dan Dolmabahçe açıklaması

Dolmabahçe'de bir mutabakatın olmadığını belirten Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, HDP'nin bir yalan makinesine dönüştüğünü söyledi.

Giriş Tarihi 29 Temmuz 2015, 00:00 Güncelleme 29 Temmuz 2015, 11:50
Akdoğan’dan Dolmabahçe açıklaması

İÇİNDEKİLER

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan Anadolu Ajansı'nın Editör Masası'nda gündeme ilişkin çok önemli açıklamalarda bulundu. HDP'nin ''Çözüm Süreci''ne ihanet ettiğini belirten Akdoğan, Dolmabahçe görüşmesi ile ilgili HDP'nin yalan söylediğini, Dolmabahçe mutabakatı diye birşeyin asla söz konusu olmadığını ifade etti. Akdoğan, Dolmabahçe'de kendisinin HDP'lilere hükümetin görüşünü aktardığını söyledi.

HDP SÜRECİ HAVAYA UÇURDU
Kendini kullandıran bir HDP'nin olduğunu ve çözüm sürecini havaya uçurduklarını söyleyen Akdoğan, ''Bu açık bir tablodur. Öcalan'ın zaman zaman söylediği bir şey var. Bu kürt meselesini kim çözmek istese, onu bitirmek için bir mekanizma harekete geçmiştir. Son dönemde baktığımızda Erdoğan'a karşı da benzer bir mekanizmanın harekete geçtiğini, hem süreci hem ana aktörü olan kişiyi bitirmek için girişimlerde bulunduğunu görüyoruz. HDP de bütün kurgusunu Erdoğan karşıtlığı üzerine konumlandırdı.'' dedi.

İHANET ETTİLER
HDP'nin seçimlerden önce paralel yapıyla işbirliği içine girdiğini gördüklerini de vurgulayan Akdoğan, ''HDP'nin şikayet ettiği ne varsa, bunları yapan bir yapıyla işbirliğine girmesi, zaten o süreci zehirleyen bir işbirliği anlamına gelirdi. Ben bunu sürece ihanet ettiler olarak görüyorum.'' diye konuştu.

ERDOĞAN DÜŞMANLIĞI İLE BARAJ HEDEFİ
Selahattin Demirtaş'ın Erdoğan'ı hedef alan açıklamalarını da hatırlatan Akdoğan sözlerini şöyle sürdürdü, ''Çözüm Süreci'ni Erdoğan bitirdi açıklaması oldu.Kendisini kullandırdıkları bu projede, statüko bloğunu kullandılar ki barajı geçebilsinler. Dediler ki bunlar Erdoğan'a düşman. Biz de Erdoğan düşmanlığı yaparsak barajı geçeriz. Peki süreç ne olacak? Bunu düşünmediler. Bile bile süreci kurban ederek girdiler.''

"BAŞKAN SEÇTİRMEYECEĞİZ BİR TAHRİKTİ...

Öcalan'ın şubat başında verdiği, çağrısını üç hafta geciktirildiğini de söyleyen Akdoğan, '' Öcalan her türlü açıklamayı yapmıştır. HDP bunu açıklamaktan imtina etmiştir. Erdoğan'ı başkan seçtirmeyeceğiz aslında bir tahrikti. Peki seçimde rakipleri Cumhurbaşkanımız mı? Değil. Siz niçin bir siyasi parti başkanı olmayan birini hedef alarak bir kampanya başlatırsınız? Bu büyük bir tahrikti. Asıl gerilimi başlatan hamle buydu.'' dedi.

"YALAN MAKİNESİNE DÖNÜŞTÜLER"
Dolmabahçe görüşmesinde ortaya atılan ''oturma düzeni'' iddiaları ile ilgili de konuşan Akdoğan, şu şekilde konuştu;

''Heyet adadan döndü. Hepimiz İstanbul'da olduğumuz ve vakit olmadığı için Dolmabahçe ofisinde yapalım, Ankara'daki makam kurgulandı ve beni ziyarete geldiklerinde açıklama yapıldı. Dolmabahçe olunca başka bir format gibi ifade edildi. Bunun ötesinde bir anlam yoktu. Cumhurbaşkanına bilgi verdiler vesaire… O gün benim hiçbir görüşmem olmadı. Ta ki akşam yurtdışına gidene kadar.
O gün her ayrıntıyı Cumhurbaşkanı biliyordu, bu külliyen yalan bir durum. Bir de arkadaşlar bunlar o kadar çok yalan söylüyorlar ki, yalan makinesine dönüştüler. Her ayrıntı yalan. Tamamen uydurma.Bu izleme heyetiyle ilgili de, sayı verdiler, isimleri verdiler. O gün de ben açıkladım, yalan diye. Bunların hiçbiri doğru değildi.''

GEZİ ÖRGÜTÜN KİMYASINI BOZDU
Örgütün eylemsizlik kararına uymadığını ve Türkiye'yi terk etmediğini de aktaran Akdoğan, ''Eylemsizlik kararı lafta kaldı. Gezi olayları örgütün kimyasını bozdu. Utanmadan faturayı devlete kesmeye çalışan bir tavır içindeler.'' dedi.

ÖCALAN BUNLARI SOPAYLA KOVALAR
Öcalan'ın adını kullanıp sürekli yalan söylediklerini de aktaran Akdoğan, ''Öcalan bence bunları yakalarsa sopayla kovalar. HDP, Diyarbakır'dan Cihangir'e eksen kayması yaşadı. Kandil, İmralı'nun üzerinde bir pozisyon üretmeye çalıştı.'' diye konuştu.