SarıŞIK

Pelin Derya Çetinkaya'nın sınav belgesindeki fotoğrafta saçı sarı, gerçekte ise siyahtı. Bu farklılık nedeniyle geçen yıl KPSS'ye alınmadı! O da son oturumda saçlarını tekrar sarıya boyattı. Böylece sınava alındı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Temmuz 2015 Güncelleme 13 Temmuz 2015, 00:00
SarıŞIK

İÇİNDEKİLER

Adana'da yaşayan Pelin Derya Çetinkaya (25), 2012 yılında Akdeniz Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü'nden mezun oldu. Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) hazırlanmaya başladı. Ancak geçtiğimiz yıl 5 Temmuz'ta büyük şok yaşyadı. Genç kız, KPSS'ye girmek için sınavın yapıldığı okua gitti. Kapıdaki görevli, sınava giriş belgesindeki sarı saçlı fotoğrafı ile nüfus cüzdanındaki siyah saçlı fotoğrafı nedeniyle Derya'yı şüpheli bulup gözaltına aldı. Genç kız polise fotoğraftaki kişinin kendisi olduğunu anlattı. Ancak bir türlü inandıramadı. Nüfus cüzdanına el konulunca da sınava giremedi.

TAZMİNAT DAVASI AÇTI
Bunun üzerine Çetinkaya, ÖSYM ve Hazine hakkında 350 bin liralık tazminat davası açtı... Bir yandan da dershaneye giderek sınava tekrar hazırlandı. Ancak sınava giriş belgesindeki fotoğrafın değiştirmek isteyen Çetinkaya, bir sorunla daha karşılaştı.

'PSİKOLOJİM BOZULDU'
Çetinkaya,giriş belgesindeki fotoğrafın 2017 yılında değiştirebileceğini öğrendi. Bunun üzerine avukatı ile görüşen Çetinkaya, tekrar aynı sorunu yaşamamak için iki defa saçını boyattı. Bir yandan sınava hazırlanan bir yandan da giriş belgesinde bulunan fotoğrafa benzemek için uğraşlar veren Çetinkaya, geçtiğimiz hafta genel yetenek ve genel kültür sınavlarına girdi. Son olarak dün de alan sınavına giren genç kız, "Psikolojim bozuldu. Hakkım olan sınava girmek için çok uğraştım. Bu nedenle de saçlarımı boyattım" dedi.