Direkt ceza

Ayvacık Bademli Köyü, Midilli'ye mülteci geçirmek isteyen kaçakçıları affetmedi. Çıkan çatışmada yakalanan 5 kişi köy meydanında direklere bağlanıp teşhir edildi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Temmuz 2015 Güncelleme 08 Temmuz 2015, 05:02
Direkt ceza

İÇİNDEKİLER

Türkiye'nin güney ve batı sahillerinde, Avrupa'ya götürme vaadiyle kandırdıkları mültecileri ölüme sürükleyen insan tacirleri bu kez sert kayaya çarptı. Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Bademli Köyü sakinleri, Midilli'ye mülteci götürmek isteyen kaçakçılarla çatıştı. Sahil kenarındaki köy ve bağlı bulunduğu meraları geçiş noktası yapan göçmenlerin, köylülerin tarlaları ve yazlıklarını kullanmak istemesine köy sakinleri tepki gösterdi. Köylülerle aralarında gerginlik çıkan insan tacirleri, 4-5 araçla gelip köy meydanında havaya ateş açtı. Kısa sürede organize olan köylüler de tüfek ve tabancalarla karşılık verdi. Önceki gece yaşanan çatışma sonunda köylüler, kaçakçıları püskürtmeyi başardı. 5 insan taciri, köylüler tarafından esir alındı. Köy meydanındaki direklere bağlanan 5 kişi bu şekilde hem teşhir edildi, hem de cezalandırıldı. Kaçakçılar sabah da jandarmaya verildi.

KÖYLÜLER GECE NÖBETİNDE...
Yakalanan 5 kişiden biri mahkemede tutuklandı. Diğer 4 kişi serbest bırakıldı. Dün lüks araçlarla konvoy halinde gövde gösterisi yapmaya gelen insan tacirleri, köy çevresinde yine havaya ateş açtı. Köylülerin gergin bekleyişi devam ederken, geceleri nöbet tutulmaya başlandı. Yetkililerin duruma el koymasını isteyen köylüler, ölümcül sonuçlara neden olabilecek yeni çatışmaların yaşanmasından çekindiklerini söyledi.

Zeynel YAMAN