Yaşam mücadelesi!

SGK sistemine 'ölü' olarak kaydedilen Sinan Avcı, 10 yıllık uğraş sonucu hayatta olduğunu ispatladı. Yaşadığını güçlükle kanıtlayan Avcı, şimdi de emeklilik hakkına kavuşmak için yeni bir mücadeleye başladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Temmuz 2015 Güncelleme 06 Temmuz 2015, 00:00
Yaşam mücadelesi!

İÇİNDEKİLER

Erzurum'un Pasinler ilçesinde Türk filmlerini aratmayacak bir olay yaşandı. İlçe belediyesinde kadrolu işçi olarak çalışan Sinan Avcı (46), 2003 yılında kronik epilepsi hastalığı nedeniyle, doktor raporuyla malulen emekli oldu. 1 yıl emekli maaşı alan Avcı, Ocak 2004 maaşının yatmaması üzerine Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) başvurdu. Avcı, SGK sisteminde 'ölü' göründüğünü öğrendi. Bunun ardından hukuki mücadeleye başlayan Avcı, mahkeme kararıyla Adli Tıp Kurumu ve doktor incelemesinin ardından "hayatta olduğunu" kanıtladı. Yargıtay kararıyla hayatta olduğunu 10 yılda tescilleyen Avcı, şimdi de emekli maaşını yeniden almak için mücadele vermeye başladı. Yaşadığı yörede "Ölü Sinan" olarak bilinen Avcı, o tarihte aldığı raporun kabul edilmemesi ve değişen kriterler nedeniyle emeklilik hakkını alamadığını söyledi. Sinan Avcı, mağduriyetini şöyle anlattı:

'HAKİM KARŞISINA DA ÇIKTIM'
"1999'da hastalığımı öğrendim. 4 yıl sonra malulen emekli oldum. 2004'te maaşım kesilince SGK'ya gittim. 'Öldüğüm' söylendi. Hakim karşısına çıkmama rağmen yaşadığımı 10 yılda kabul ettirdim. Şimdi de işe mi döneceğim, emekli mi olacağım belli değil. Ortada bıraktılar beni. Şimdi maaşımı alabilmek için uğraşıyorum."