Bordo uyarı

Ankara sıfır noktasında PYD ve IŞİD tehdidine karşı harekete geçti. Güvenlik için kara harekatı da dahil tüm seçenekler için alarm verildi. Türkiye'nin en seçkin askeri birliği olan bordo bereliler de sınırda hazır ola geçti. Özel Kuvvetler Komutanı Aksakal ise sıcak bölgede konuşlu askerleri denetleyerek sınır ötesine mesaj verdi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Temmuz 2015 Güncelleme 06 Temmuz 2015, 00:50
Bordo uyarı

İÇİNDEKİLER

Sınırda yaşanan çatışmalar, Türkiye'yi alarma geçirdi. Kara harekatı da dahil olmak üzere her türlü tedbir için harekete geçti. Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Sezai Aksakal ise bordo berelileri sınırda denetleyerek, karşıya mesaj verdi. Terör örgütü IŞİD ve PKK uzantılı PYD, Suriye'deki kanlı faaliyetlerini artırdı. Türkmen ve Araplar'ı yerlerinden eden teröristler, sıfır noktasına kadar yaklaştı.

MEHMETÇİK ALARMDA
Ankara ise alarm düğmesine bastı. Sınır güvenliği için her türlü adım masaya yatırıldı. Türkiye, sınırda yaşanan hareketlilik nedeniyle kara harekatı da dahil olmak üzere her türlü adımı mercek altına aldı. Türk Silahlı Kuvvetleri ise sınır hattında alınan tedbirleri üst düzeye çıkarttı. Mehmetçik, sınırın her noktasında konuşlanırken; tanklar, zırhlı araçlar, füze rampaları ve uzun menzilli toplar bölgeye kaydırıldı. Komutanlar ise sıfır noktasına aktı. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, geçen hafta sınır hattındaki kara birliklerini denetledi.

SINIRDA GÖVDE GÖSTERİSİ
Orgenenal Akar'ın ardından Malatya'da bulunan 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti de sınırdaki birlikleri denetleyerek, karşı tarafa korku saldı. Hareketli günlerin yaşandığı Suriye sınırında dün de dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Orgeneral Akar ve Huduti'nin ardından bu kez de Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Sezai Aksakal, soluğu sınırda aldı. Aksakal, kendisine bağlı görev yapan ve Türkiye'nin en seçkin askeri birliği olan "bordo bereli" Özel Kuvvetler personelini yerinde denetledi. Tümgeneral Aksakal, Şanlıurfa'da konuşlu özel kuvvetlerin olası sınır ötesi harekata karşı yaptığı hazırlıklar hakkında bilgi aldı. En gelişmiş silahları kullanan bu birliğin harbe hazırlık durumu bizzat Tümgeneral Aksakal tarafından kontrol edildi. Bu gelişme sınır ötesine mesaj olarak değerlendirildi.

BORDO BERELİ KİMDİR?
Özel Kuvvetler Komutanlığı ya da halk arasındaki adıyla Bordo Bereliler ve eski adıyla Özel Harp Dairesi, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin değişik sınıf ve rütbelerdeki subay, astsubay ve uzman erbaşlardan oluşur. Bordo-bereliler, iç ve dış tehditlerin bertaraf edilmesine karşı her türlü arazi ve iklim şartlarında görev yapabilecek nitelikte üst düzey eğitime tabi tutularak yetiştirilmiş özel askerlerdir. Söz konusu birlik, doğrudan Özel Kuvvetler'in emrinde görev yapmaktadır. Burada görev yapan askerler özel olarak seçilir.

13 SINIR KAPISINA KORUMA KALKANI!
Ankara, sınır güvenliğini artıracak ek önlemler almaya başladı. Bu kapsamda 13 sınır kapısının röntgeni çekildi. Beş bayrağın dalgalandığı sınır bölgesinde "güvenlik, siyasi, ticari ve göç" faktörü dikkate alınarak kapsamlı Sınır Planı hazırlandı: Sınır hattındaki güvenlik önlemleri için Maliye Bakanlığı ek ödenek çıkarıyor. Girmeli-Kamışlı sınır kapısı, giriş-çıkışa kapalı tutulurken, özel izinle insani yardım geçişi sürecek. Sivillerin geçişine sınırlama getirilecek.