Gülenguard

Pensilvanya'da 110 dönümlük arazideki malikanesinde kalan Fethullah Gülen'in ziyaretine artık kimse gitmez oldu. Malikanenin kapısına ABD'li bir güvenlik görevlisi dikilirken, hocanın muhafızı "Burada ibadethaneyi koruyorum" dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Temmuz 2015 Güncelleme 04 Temmuz 2015, 00:10
Gülenguard

İÇİNDEKİLER

Yıllarca Türkiye'de siyasete en yakın din adamı olduktan sonra 28 Şubat bahanesiyle ABD'ye kaçan ve CIA'nın himayesine giren Fethullah Gülen'in gerçek yüzü 17-25 Aralık darbe girişimleriyle ortaya çıkmıştı. Hükümeti cebren yıkmak, devlete ait gizli bilgileri yurt dışına kaçırmak ve casusluk gibi suçların merkezi haline gelen örgütün lideri Gülen'in ABD'de yalnız kaldığı tespit edildi. 17-25 Aralık öncesinde Mustafa Koç, Ali Sabancı, Mustafa Süzer gibi önemli işadamları, politikacı ve sanatçının uğrak yeri olduğu Pensilvanya'nın Saylorsburg kasabasında, Pocono Dağı eteklerinde bulunan Gülen'in malikanesinde sükunetin hakim olduğu belirtildi. Malikanenin giriş kapısının kontrol noktasından önce, silahlı ve üniformalı Amerikalı güvenlik görevlisinin bulunduğu gözlemlendi. Malikanedeki görevliler, 1999'dan bu yana ABD'de yaşayan Gülen'in sağlık durumuyla ilgili sosyal medyada ve bazı yayın organlarında yer alan iddialara ilişkin soruları cevapsız bırakırken, bu konuda açıklama yapma yetkisine sahip olmadıklarını belirtti. Saylorsburg kasabasında yaşayan bazı Amerikalılar'ın, malikanenin bir tarikat merkezi olduğuna dair ifadelerine karşın, kapıdaki Amerikalı güvenlik görevlisi, kendisinin bir "ibadethane"yi koruduğunu ifade etti.

FİRARİ ÖRGÜT LİDERİ
Fethullah Gülen hakkında İstanbul 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nin 81 ilde ve sınır kapılarında "arama-yakalama" emri bulunuyor. Gülen "Hükümeti ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme, devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme" suçlarıyla aranıyor.