C'ender'e!

Hülya Koçyiğit'in damadı olan otelci Ender Alkoçlar, Yunan adalarının reklamının yapılmasına isyan etti. Ancak tatilciler ünlü turizmciye tepki gösterdi: Otellerinde fiyatlar gecelik bin TL'yi buluyor. Yunanistan'a gitmeyip de ne yapalım?

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Temmuz 2015 Güncelleme 04 Temmuz 2015, 01:20
C’ender’e!

İÇİNDEKİLER

Yaz yüzünü gösterdi. Yurdum insanı Ramazan Bayramı'na kilitlendi. Kimisi kesesine uygun otelleri seçti. Kimisi de daha ucuz olduğu gerekçesiyle Yunan adalarını tercih etti. Ancak bu durum ünlü bir otelciyi sinirlendirdi! Hülya Koçyiğit'in damadı olan Ender Alkoçlar, sürekli olarak Yunan adalarının reklamının yapılmasına tepki gösterdi. Pek çok önemli lokasyonda otelleri bulunan Alkoçlar, Yunan turizmini öven köşe yazarlarına seslendi. Alkoçlar, sosyal medyadaki Instagram sayfasından "Medya duayenleri lütfen artık Yunan adaları propogandası yapmayın. Siz hiç Yunan gazetelerinde Türkiye'yi öven ve Türkiye tatilini tavsiye eden köşe yazıları, haberleri gördünüz mü? Bırakın Yunan adalarını, dünyanın en güzel doğasına, denizine sahip Türk turizmine sahip çıkalım" dedi. Ancak Alkoçlar bu ifadeleri kullanırken kendi otellerini hesap etmedi. Çünkü Alkoçlar'ın otellerinde kişi başı en düşük fiyat 750 TL'ydi. Alkoçlar Bodrum La Boutique otelde kişi başı fiyatların bin TL'ye kadar çıktığı gözler önüne serildi. Yani Alkoçlar'ın otelinde 4 kişilik bir ailenin günlük konaklama bedeli 4 bin TL'ydi. İşte vatandaş bu rakamların yarı fiyatına Yunan adalarına gitmeyi tercih etti. Ender Alkoçlar'a tepki gösteren tatilciler sosyal medyadan şu mesajları attı:

ÇEYREK FİYATINA...
Ender Bey ne kadar haklı olsanız da 5 gün tatil için en ucuz 3 bin TL isteyen otellere de bir gönderme yaparsanız sevinirim.
Yunan adalarında bir haftalık tatilimde harcadığım parayı otellerinizde bir günde verip sizi daha fazla zengin edelim değil mi?
Ender bey siz hiç yediğiniz dondurulmuş deniz ürünlerine 2 kişi 400 TL hesap ödediniz mi? İşte Yunan adalarında bunların tazesine çeyreği kadar fiyat veriyorsun. Pırıl pırıl tertemiz sahillere girmek için 70-80 TL şezlong şemsiye parası ödedin mi? Yıllardır Türk turisti keriz yerine koyan turizmcilere oh olsun.
Otellerinizin fiyatı bütçemizi aşıyor.
Sayın Alkoçlar aslında siz de insanların neden Türkiye yerine Yunan adalarını seçtiklerini çok iyi biliyorsunuz. Türkiye'de yerli turiste yolunacak kaz gözüyle bakıyorlar.
Ender Bey haklısınız da şöyle eli ayağı düzgün bir otelde çoluk çocuk tatil yapmak bizim bütçemizi aşıyor.
Göz göre göre yazın Bodrum ve Çeşme'de kışın da kayak için dağda fahiş fiyatlara maruz kalınca yurt dışı daha cazip hale geliyor.
Bir bardak çaya 12 TL ödememek, müşteriyi yolunacak kaz gören kişilerle muhatap olmamak, halk plajını babasının malı görenlere 15 TL şezlong parası ödememek için kaçıyoruz.
O zaman turizmciler Türkler'e bir güzellik yapsın millet Yunan adalarına kaçmasın.

KOÇ GİTTİ BİLE
Ender Alkoçlar, Yunan adalarının övülmesine tepki gösterdi. Komşu'ya giden tatilcilere öfkelendi. Ancak Yunan adalarına akın son gaz devam etmekteydi. Onlardan biri işadamı Mustafa Koç'un ta kendisiydi. Tam bir deniz tutkunu olan Koç, lüks yatını Yunan adalarına demirledi. Çektiği fotoğrafları ise Instagram'da paylaştı.