Ölüp ölüp dirildi!

3 günde 400 kere kalbi duran Teke'nin 2 saatte Aydın'dan Denizil'ye sevk edilmesi şarttı. Doktorlar özel ambulans hazırladı, polis yolları açtı. Hasta ise nefes kesen operasyonun ardından ölüme çalım atı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Temmuz 2015 Güncelleme 03 Temmuz 2015, 00:00
Ölüp ölüp dirildi!

İÇİNDEKİLER

Aydın'da yaşayan Nuri Teke (51) ölüme meydan okudu. Kamyon şoförü Teke, aniden fenalaştı. Ambulansla hastaneye gidene kadar 80 defa kalp krizi geçiren hasta, devlet hastanesine kaldırıldı. Hastaneye ulaştıktan sonra da birçok kez kalp krizi geçiren hastaya 2 kez kalp ameliyatı, bir kez de anjiyo yapıldı. Ancak kalp krizi nöbetlerine engel olunamadı. Özel bir hastaneye sevk edilen hastanın kalbinderitm bozukluğu olduğu, kriz sırasında kalbinin 700 defa attığı ve buna bağlı olarak kriz geçirip kalbinin durduğu saptandı. 3 günde 250'den fazla kalp krizi geçiren ve 400-500 kez duran kalbi tekrar çalıştırılan hasta, makineye bağlı yaşatıldı.

'YENİDEN DOĞDU'
Sürekli kriz geçiren hastanın Denizli Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'nde iyileşme şansı vardı. Ancak hastanın kaybedilmemesi için ambulansın 2 saatte Aydın'dan Denizli'ye ulaştırılması şarttı. Bunun için Emniyet'ten yardım istendi. Zamana karşı yarışa start verildi. Öncelikle hasta için özel bir ambulans dizayn edildi. Boşaltılan ambulansın içine 2 saat pil ömürlü kalp akciğer makinesi ve balon cihazı monte edildi. Polis ise yolu açarak hastanın hayata dönmesine yardım etti. Hastaneye yetiştirilen hasta, hemen ameliyat edildi. Kalbi 3 dakika durdurulup, kalbindeki sorunlu bölge elektro manyetik dalgalarla yakılan hasta, hayata tutundu. Dr. Mustafa Ünal, "Hastamız adeta 400-500 kere öldü ve yeniden dirildi. Şimdi yeniden doğmuş gibi" dedi.