A Haber'den Doğan grubuna sert cevap!

Vesayet odaklarının değil milli iradenin yanında durduğu için hedef alınan A Haber, Doğan medyasının çirkin iftiralarına sert tepki gösterdi...

Giriş Tarihi 01 Temmuz 2015, 00:00 Güncelleme 01 Temmuz 2015, 19:34
A Haber’den Doğan grubuna sert cevap!

İÇİNDEKİLER

İşte A Haber'den yapılan o açıklama;

Kurulduğu günden bu yana milletin ve milli iradenin yanında, çizgisinden ödün vermeyen A Haber, son günlerde Doğan Grubu tarafından sürekli hedef alınmaktadır.

Televizyon ve gazetelerinde, haberleri, yazarları ve yorumcularıyla sürekli olarak A Haber'i karalamaya çalışan Doğan Grubu, Hürriyet Gazetesi'nin birinci sayfasından, A Haber'e yönelik bir kamuoyu açıklamasında bulunmuştur.

Doğan Grubu bu açıklamasında; A Haber'in "kaynak belirterek" yayınladığı bir haberi gerekçe göstererek, temelsiz iftiralarına devam etmiştir.

Ayrıca, Doğan Grubu'nun kendisini bu açıklamada "varlığını ülkesi ve demokrasi uğruna her zaman ortaya koyan bir grup" olarak tanımlaması, 28 Şubat başta olmak üzere tüm darbe dönemlerinde demokrasiyi hiçe sayan manşetlerini unutturamayacaktır.

"Basın Özgürlüğü" diye bağıranların, A Haber'i siyasi bir partiye ve Radyo Televizyon Üst Kurulu'na şikayet etmesi de basın tarihine bir ilk olarak geçecektir. Doğan Grubu'nun, bir dönem olduğu gibi halen Türkiye siyasetini belirleme çabası içinde olması, bu grubun iş yapma ve yaptırma şekil ve yöntemleri düşünüldüğünde anlaşılabilir olsa da, artık yararsız bir çırpınıştır.

A Haber olarak, ilkeli yayıncılığımız kurulduğumuz günden bugüne ödün vermeksizin devam etmektedir. Gerçeklerin söylenmesi bazılarını kızdırsa bile, bizim doğru bildiğimiz yolda ilerlememizi Doğan Grubu ve onun gibiler durduramayacaklardır. Bu yolda bize en büyük ödülü izleyicilerimiz vermektedir. İşte bu yüzden A Haber, 2014 yılı sonundan bu yana, tam 7 aydır Türkiye televizyonlarının en çok izlenen haber kanalı unvanını taşımaktadır.

Doğan Grubu'nun haksız ve asılsız açıklamalarına ilişkin yasal haklarımızı saklı tuttuğumuzu belirterek, kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız.