Kobani'ye saldıran IŞİD militanları Kobanili çıktı

IŞİD militanlarının Kobani'ye nereden ve nasıl girdiklerine dair tartışmalar sürerken, PYD terör örgütü Kobani Eşbaşkanı Ömer Eluş, saldırıda yakalanan 3 IŞİD üyesinin Kobanili olduğunu açıkladı.

Giriş Tarihi 30 Haziran 2015, 00:00 Güncelleme 30 Haziran 2015, 18:50
Kobani’ye saldıran IŞİD militanları Kobanili çıktı

İÇİNDEKİLER

IŞİD'in saldırı öncesinde Kobani'ye nasıl girdiği tartışmaları devam ederken, PYD terör örgütünün Kobani Eşbaşkanı Ömer Eluş, saldıran IŞİD üyelerinin Kobanili olduğunu açıkladı.

PYD Kobani Eşbaşkanı Ömer Eluş BBC Türkçe'ye yaptığı açıklamada "Görgü tanıkları bize IŞİD'in 8 arabayla köye girdiğini, her arabada 10 kişinin olduğunu ve Kürtçe konuştuklarını söylediler." dedi.

İşte Eluş'un o sözleri:

"Sağ yakalanan IŞİD üyelerinden üçü Kobanili. Bu üç kişi Kobani nüfusuna kayıtlı. Birisi Şeran köyündendir. Sağ yakalananların şimdi sorgusu yapılıyor. Bazıları itiraflarda bulundular. Kobani saldırısında Burkan El Fırat içinde yer alan ve Kobani'de kalan Suwal El Rakka örgütünün iki savaşçısı da saldırıda IŞİD ile hareket etmiş. Bize göre IŞİD bu örgüte adam sızdırmış. Kobani saldırısından kaynaklı Tel Abyad'a geçişler de durduruldu, sınır kapısından saldırı olabileceği ihtimaline karşılık. Şimdi kentte ve köylerde asayiş güçleri yoğun güvenlik önlemleri alıyor. Kentte hala büyük bir acı ve hüzün var."