Çeşme havadisi!

Türkiye'nin elitleri yine Çeşme Alaçatı'ya aktı. Ancak başıboş köpekler, sosyetik mahalleyi karıştırdı. Fatih Terim'den sonra Çeşme Belediye Başkanı da isyan bayrağını açtı: "Aileler çocuklarına oyuncak gibi hayvan alıyor. Şu anda köpekler barınağa sığmıyor."

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Haziran 2015 Güncelleme 30 Haziran 2015, 01:08
Çeşme havadisi!

İÇİNDEKİLER

Yurdum insanı tatil moduna girdi! Turizm beldeleri şenlendi! Sosyetik isimlerin adresi ise yine Çeşme'ydi! Çeşme'nin Alaçatı mahallesi bu yaz da sosyetenin gözdesiydi! Ancak Alaçatı şimdilerde farklı bir haberle gündeme geldi! Başıboş sokak köpekleri, lüks mahalleyi gerdi! Önce Milli Takımlar Futbol Direktörü Fatih Terim tepkisini dile getirdi. İddiaya göre Terim, köpek yüzünden komşusuyla tartışmaya girmişti. Ancak Terim'le gündeme gelen köpek krizinin aslında Alaçatı'nın büyük bir sorunu olduğu tespit edildi. Çünkü sosyetik bölgenin sokakları başıboş köpeklerle doluydu.

KISIRLAŞTIRIYORLAR...
Çeşme Belediyesi, saldırgan, hasta ve yaralı olan sokak köpeklerini toplamaya başladı. Barınaktaki sayı binlere ulaşırken, bu yöntem de çare olmadı. Yasa gereği ekipler, sokaktaki diğer köpekleri de kısırlaştırıp alındıkları yere bıraktı. Belediye barınaktaki köpeklerin beslenmesi için de turistik tesislerle anlaştı. Çeşme Alaçatı Doğa ve Hayvanseverler Derneği (ÇESAL) ise barınağın fiziki koşullarının düzeltilmesi için yardım kampanyası başlattı. Ancak bunlar çözüm olmayınca Çeşme Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Dalgıç, isyan bayrağını açtı. Dalgıç, "Çeşme ve Alaçatı'nın maalesef böyle biri sorunu var. Çünkü ilçemizin nüfusu yaz aylarında 1 milyona yaklaşıyor. Gelenlerin çoğu, çocuklarına oyuncak alır gibi köpek alıyor. Tatil bittiğinde ise bu hayvanlar sokağa bırakılıyor" dedi.

'HAYATI ZORLAŞTIRMAYIN'
Başıboş hayvanların Çeşme ve Alaçatı için büyük sorun teşkil ettiğini belirten Dalgıç, şöyle devam etti: "Bunların tamamını barınakta toplamamız hem fiziki hem yasal açıdan mümkün değil. Bu sorunun çözümü içini herkese çağrıda bulunuyorum. Bu köpekleri oyuncak gibi alıp sonra da bırakmasınlar. Gerçekten bakacaklarsa alsınlar. Ayrıca yeni hayvan almak yerine, gelsinler barınağa, biz onlara kısırlaştırılmış, tüm bakımları yapılmış sağlıklı köpekler verelim. Üstelik aralarında her cinsten köpek var. İlçemizde hayatı zorlaştıran bu durumdan kurtulmak için vatandaşlarımızdan da yardım bekliyorum..."

SOKAĞA ÇIKILMIYOR
Çeşme'deki köpek sorunu tüm yıl boyunca ilçede kalan vatandaşları da mağdur etti. Onlardan biri de Hüsnü Dörtatlı'ydı. Dörtatlı, şunları söyledi: "Sürekli Çeşme'de kalıyorum. Tatilciler yaz sonunda köpeklerini sokağa bırakınca onlar da bizim evlerimizin bulunduğu alanlarda toplanıyor. Biz de karınlarını doyurmakla işe başlayıp ardından da sahiplenmek durumunda kalıyoruz. Arabadan köpeği indirip hızla uzaklaşanları kaç kez gördük. Bizim bakmamız ne kadar yeterli olacak bilmiyorum." Alaçatı'da oturan Sevgül Kalkan ise "Burada tam bir köpek istilası var. Özellikle sabahları, evden çıkamıyoruz. Büyükler olarak korkuyoruz, çocuklar ne yapacak? Bu sorun çözülmeli" dedi.