Baba veda

Ankara'da dün yas vardı. 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, son kez Güniz Sokak'tan çıktı. Memleketinin gülleriyle cenaze arabasına taşındı. Devletin zirvesi önce Meclis'te ardından Kocatepe Camii'ndeki törene katıldı. Ve baba hiç çıkarmadığı şapkasıyla Isparta'ya uğurlandı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Haziran 2015 Güncelleme 20 Haziran 2015, 00:43
Baba veda

İÇİNDEKİLER

Türkiye dün babasına veda etti. Solunum yolu enfeksiyonu ve kalp yetmezliği nedeniyle hayatını kaybeden 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel için dün iki tören birden yapıldı. Demirel'in naaşı, sabah 07:45'te hastaneden alınıp Güniz Sokak'a götürüldü. Merhum siyasetçinin evinin bulunduğu Güniz Sokak'ta tüm vatandaşların da katıldığı bir tören düzenlendi. İkinci tören ise yıllarca görevde bulunduğu Meclis'te yapıldı.

DOKTORU UNUTMADI...

Tören için ilk gelen lider MHP lideri Bahçeli oldu. Arkasından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da tören için yerini aldı. Yanyana duran Bahçeli ve Kılıçdaroğlu tokalaştı. Törende, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, en yaşlı üye sıfatıyla Meclis'i açması beklenen CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski başbakanlardan Tansu Çiller, CHP ve MHP'li vekiller de yer aldı. 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel için Türk Silahlı Kuvvetleri de ulusal cenaze töreni çerçevesinde özel bir organizasyon hazırladı. Demirel'in naaşı, Meclis'teki törenin ardından protokol kapısından vatandaşlar eşliğinde Kocatepe Camii'ne götürüldü. Törende Türk bayrağına sarılı naşın üzerine, Demirel'in doktoru Aylin Cesur tarafından, kendisiyle özdeş tutulan fötr şapkası bırakıldı. Demirel'in naaşı, askeri araçla taşındı. Ve burada cenaze namazı kılındı. Namazın ardından defin töreni için Demirel'in naaşı, Genelkurmay Başkanlığı'nın tertibiyle askeri uçak ve jetler eşliğinde memleketi Isparta'ya nakledildi. Usta siyasetçi bugün İslamköy'de yapılacak törenin ardından toprağa verilecek.

TÖRENDEKİ TEK HDP'Lİ

9. Cumhurbaşkanı Demirel için TBMM'de düzenlenen devlet töreninde HDP'den Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ yoktu. Törene katılan tek HDP'li ise Gaziantep Milletvekili Celal Doğan oldu. Demirel'in Güniz Sokak'taki evine taziyeye de giden Doğan, 1980'den sonra Zincirbozan'da Demirel ile birlikte olduklarını söylemişti. Doğan, Demirel ile iyi dostlukları olduğunu belirterek, Demirel'in Türkiye'ye hizmetlerinin büyük olduğunu ifade etmişti.