İngiliz çayı

HDP mitinginde çay tezgahına konularak patlatılan bombanın arkasından Londra çıktı. Saldırının faili Orhan G.'nin, talimatı İlhan B.'den aldığı tespit edildi. İlhan B.'nin ise Avrupa'dan gelenleri Türkiye üzerinden IŞİD'e gönderen, İngiliz ajanı Muhammed Raşit'i de komuta eden kişi olduğu belirlendi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Haziran 2015 Güncelleme 11 Haziran 2015, 02:07
İngiliz çayı

İÇİNDEKİLER

Diyarbakır'da HDP'nin seçimlerden iki gün önce düzenlediği mitingde peş peşe patlatılan bombaların perde arkasındaki bağlantılar, küresel provokasyonu ortaya koydu. Olayı çok yönlü soruşturan MİT ve Emniyet birimleri, failin Orhan G. olduğunu saptadı. Orhan G.'nin saldırıdan bir gün önce Diyarbakır'a geldiği ve buradaki bir otelde kaldığı tespit edildi. Görüntülere göre bombacı, saldırı günü saat 10.30'da içinde bombaların bulunduğu bir poşeti miting alanındaki çöp kutusuna 'attığı', ikinci bombayı da seyyar çay ocağı tezgahı sahibine bıraktığı belirlendi. Bombacının otele saat 15.40'ta döndüğü, otelden de 16.15'te çıkış yaptığı tespit edildi. Orhan G.'nin olaydan sonra tanınmamak için saçını kestirip kırmızı, yeşil ve sarı bandana bağlayıp güneş gözlüğü taktığı belirlendi. Gaziantep'te saklandığı hücre evinde yakalanan saldırganı annesi de teşhis etti.

LONDRA'DAN PLANLANDI

Provakosyonun talimatını ise IŞİD üyesi İlhan B.'nin verdiği öne sürüldü. İlhan B.'nin aynı zamanda üç İngiliz kızı IŞİD'e götüren ajan Muhammed Raşit'e de talimat veren kişi olduğu belirlendi. Bu bağlantı; IŞİD'i ajanları tarafından beslediği ortaya çıktığı halde, Türkiye'yi IŞİD ile bağlantılandırmaya çalışan İngilizler'in bu saldırıyı planladığını ortaya koydu. İngilizler aynı zamanda HDP'nin meclise girmesi için kendi medyaları üzerinden büyük propaganda yapmıştı.

Yüksel TEMEL