The Economist: CHP beceremedi HDP'ye oy verin

Yahudi Rothschild ailesinin Türk düşmanı dergisi The Economist, yeni yol arkadaşını açıkladı: HDP... 2011'de "CHP'ye oy verin" diye yazan dergi, 7 Haziran için, "AK Parti' ye karşı HDP Meclis'e girmeli" çağrısını yaptı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Mayıs 2015 Güncelleme 30 Mayıs 2015, 01:28
The Economist: CHP beceremedi HDP’ye oy verin

İÇİNDEKİLER

THE ECONOMIST... Yahudi Rothschild ailesinin sahibi olduğu The Economist, Doğan Medya mantalitesiyle dikkat çeken, tetikçi bir yayın organı. Bu derginin en büyük özelliği aynı Aydın Doğan'ın medyası gibi, 'Türkiye', 'AK Parti', 'Cumhurbaşkanı Erdoğan' ve 'Kürt' düşmanı olması.

BAYKAL GİTTİ , CHP'YE DÖNÜN

Hakaret. İftira konularında uzman olan The Economist, Türkiye'deki her seçimde algı yapmaya kalktı. 2011 seçimlerinde, "Kılıçdaroğlu partide Baykal döneminden kalan isimleri tasfiye etti ve partinin ordunun siyasete müdahalesine sempatiyle bakan tavrını değiştirdi. CHP daha önce zayıf olduğu Güneydoğu illerindeki seçim mitinglerinde, AK Parti'den daha büyük kalabalıklar topladı. Türklere CHP'ye oy vermelerini tavsiye ediyoruz" diye yazdı.

AK PARTİ ZAYIFLAMALI ÇAĞRISI

Türkiye'
deki şarlatanlarıyla birlikte Tayyip Erdoğan'ı 'eski Türkiye' liderleri gibi sanan The Economist, her seferinde baltayı taşa vurdu. Her hafta CHP'ye destek veren Kemal Kılıçdaroğlu'nu adeta, 'İngiliz Kemal' gibi gören The Economist, 7 Haziran seçimlerinde rotasını HDP'ye çevirdi. Kandil tarafından yönetilen Selahattin Demirtaş'ı 'barış güvercin'i olarak gösteren The Economist, 7 Haziran için şu ifadeleri kullandı: Bir tarafta Türkiye'deki karşıtlarını daha da çok ezip, Batılı müttefiklerine daha da çok meydan okuyabilecek güçlü bir otokratik başkan; diğer tarafta ise ülkedeki muhalifleri de içine alacak, ekonomiyi reforme etmeye gönüllü, daha uzlaştırıcı bir hükümet ihtimali var. Bazı Türkler ve Kürtlerin fark ettiği üzere, ikinci yolu kolaylaştırmanın yolu, HDP'nin meclise girmesinden geçiyor...

GUARDİAN DA SİLDİ

Guardıan gazetesi de CHP'yi silmişti. 5 seçim kaybeden Kılıçdaroğlu'nun başarısızlığını kabul eden gazete, "Kılıçdaroğlu, 'Merkez Türkiye' projesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çılgın projelerinden esinlenerek benzer bir yaklaşım denedi. Ancak projenin yeri ve detayları anlaşılamadı. Dolayısıyla halk tarafından satın alınmadı. Etkisiz bir proje açıklaması olarak kaldı. Sadece AK Parti'nin anayasa değişikliği için gereken 400 sandalyeye ulaşmasını engellemeyi hedefleyen Kılıçdaroğlu'nun yenilgiyi şimdiden kabullendiği görülüyor" diye yazdı. Vaatlerin CHP seçmenini bile heyecanlandırmadığına dikkat çekildi. AK Parti iktidarının 12 yıldır ülkedeki yatırımlarına ve bitirdiği dev projelerine vurgu yaptı.

Kandil'deki terörist ağabeyi gibi PKK kıyafetiyle poz veren Demirtaş, Batı'ya geldiği zaman beyaz gömlek kamuflajına girmeyi tercih etti. Demirtaş, ağabeyi gibi teröristler için, "İnsanlık onurunu koruyor" demişti.