Vesayetin tetikçileri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılış törenlerinde Aydın Doğan ve yabancı medyaya sert tepki gösterdi: 40 yıldır tehditlere maruz kaldık. Bazıları çıkıp resmimi koyuyor, altına da ne diyor 'Yüzde 52 oyla idama mahkum oldu'. Şarlatanlıklarına her gün yenilerini ekliyorlar...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Mayıs 2015 Güncelleme 28 Mayıs 2015, 01:57
Vesayetin tetikçileri

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aydın ve Uşak'ta toplu açılış törenlerinde konuştu. İsrail'le aynı günlerde kurulan ve yayın ilkelerinde 'İsrail çıkarlarını korumak' olan Hürriyet'e, 'Vesayetin tetikçiliğini' yapan Aydın Doğan'a ve New York Times'e tepki gösterdi:

'YETER, SÖZ MİLLETİNDİR'

UŞAK bugün bir başka güze. Uşak her zaman davamıza sahip çıktı. Bütün projelerin Uşaklı kardeşlerime hayırlı olmasını temenni ediyorum.

SEVGİLİ kardeşlerim, bundan tam 55 yıl önce demokrasi tarihimiz adına, millet adına utanç verici bir hadise yaşandı. 27 Mayıs 1960 darbesi kara bir gün olarak tarihimize yazıldı. Ege'nin yiğit evladı merhum Adnan Menderes "Yeter söz milletindir" diyerek iktidarı devraldıktan sonra Türkiye'ye çok katkı sağladı. İmam Hatip okullarının önü onun döneminde açıldı.

MERHUM Menderes'in akıbeti tıpkı demoklesin kılıcı gibi siyasetçilerin üstünde sallandı. Paralel örgütün militanı olan bir savcı "Sonları Menderes gibi olacak" diyor. Devir değişse de zihniyet değişmedi. Rahmet Özal, rahmet Erbakan bunu bizzat yaşadılar. Biz de 40 yıldır bu tehditlere maruz kaldık. Bugün çıkıp resmimi koyuyor, altına da, "Yüzde 52 oyla idama mahkum oldu" diyor.

SONRA sosyal medyadan bunu çekip alıyor, sonra biz onu demedik diyorlar. Dürüst olun dürüst. Her zaman şunu söyledik, bunların tehditleri hikaye. New York Times'ın Türkiye haberleri hep provokasyon kokar. Bunlar Türk milletinin asil duruşunu bilmiyorlar. Şarlatanlıklarına her gün yenilerini ekliyorlar. Bunlar ücretli şarlatanlar. Vesayetin tetikçileri. Sizlerin söz sahibi olmasına tahammül edemiyorlar.

EY New York Times, Gazze'de çocuklar öldüğünde ses çıkarmıyorsun ama bize basın özgürlüğü dersi veriyorsun. Bunlar, kirli ittifaklara benim milletimin nasıl ders vereceklerini bilmiyorlar.

VATAN topraklarında birileri operasyon düşünüyor. Boşuna heveslenmeyin bizi karşınızda bulursunuz. Askerimizi ve emniyet güçlerimizi karşınızda bulursunuz.
En önemlisi ise milletimizi karşınızda bulursunuz? Çıkmış bir paralel devlet.
Devletin kurumlarına yerleşiyor. Yıllarca bunu din kisvesi altında yaptılar. Eğitim dediler böyle yaptılar.
Adımlar atmak suretiyle milletimizi kandırdılar.

İNLERİNE GİRDİK
NİYE Amerika'ya yerleştin Mekke'ye Medine'ye gitseydin ya. Hani sen Hoca efendiydin orada ne işin var? Şimdi bunların imamları kaçıp gidiyor.
İnlerine girdik, şimdi kaçıyorlar. Hepsi kaçıyor. Siz kaçacaksınız biz kovalayacağız. Asla taviz vermeyeceğiz. Siz böyle haykırdıkça bu kirli tezgahlar bozulur.

7 Haziran'da 'Bu ülkede birinci kuvvet basındır' diyenlere siz 'Bu ülkede birinci kuvvet millettir' demeye var mısınız? Öyle bir cevap verin ki cevabınınız Pensilvanya'dan, Kandil'den, Brüksel'den duyulsun. Yeni Türkiye'nin inşasına hazır mıyız, yeni anayasa istiyor muyuz, başkanlık sistemi istiyor muyuz?
7 Haziran'da Menderes'in mirasına sahip çıkıyor muyuz, 7 Haziran'da sandıkları patlatıyor muyuz? Hangi ittifakları kurarlarsa kursunlar bizi durduramayacaklar.

ALLAH sizden razı olsun ve Rabbim yol arkadaşlığımızı daim eylesin. Sizler bize sahip çıktığınız ve bizler de sizlere yılmadan hizmet yolunda olduk.

BİZİ neyle tehdit ederlerse etsinler, milletimle bunu haykırmaya devam edeceğim. Şu konuda rahat olun; biz sadece Allah'ın huzurunda rükuda eğiliriz Biz sadece Türk'ü, Kürt'ü, Arap'ı, Laz'ı ve Boşnağı ve kim varsa hepsiyle tek millet. Tek devlet, fakat devletin içinde bir paralel devlet. Maalesef bunu din kisvesi altında yaptılar. Himmet dediler, kurban dediler ve adak dediler ve bunları dahi alıp kirli emeller için kullandılar.