Şantaja smaç

Basketbol antrenörü Halit G., voleybolcu sevgilisinden ayrıldı. Ayrılığı hazmedemedi, tehdit ve şantaj mesajları attı. Genç sporcunun şikayeti üzerine hakkında 9.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Mayıs 2015 Güncelleme 23 Mayıs 2015, 01:57
Şantaja smaç

İÇİNDEKİLER

Aşkta ayrılık acısıyla yapılan hatalar, çok daha büyük sıkıntılara yol açıyor... Tıpkı Halit G.'nin yaşadıkları gibi. Özel bir okulda basketbol antrenörlüğü yapan Halit G. (29) hakkında, 3 yıl birlikte olduğu eski sevgilisi voleybolcu G.A.'ya (22) müstehcen fotoğrafı ile şantajda bulunup tehdit içerikli mesajlar attığı gerekçesiyle 9.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

MÜSTEHCEN RESİMLER
İddianameye göre; Türkiye'nin ünlü kulüplerinden birinde voleybol oynayan G.A., ailesinin karşı çıkmasına rağmen sevgilisi G.A. ile birlikte yaşamaya başladı. Rızası ile bazı müstehcen fotoğraflar çektiren G.A., Twitter hesabının şifresini de çok güvendiği Halit G.'ye verdi. Ancak çift 3 yıl sonra ayrıldı. Bu kez Halit G. voleybolcu kıza tehdit ve şantaj mesajları atmaya başladı. Hatta güzel voleybolcunun kendi Twitter hesabından müstehcen fotoğrafını paylaştı. Bağlı olduğu kulübün yöneticileri G.A.'ya 1 Ekim 2014'te hesabından paylaşılan fotoğrafı haber verdi. G.A. hemen fotoğrafı kaldırdı. Fakat bu fotoğraf, başka hesaplarda da kullanıldı ve altına ise G.A. ile ilgili yorumlar yapıldı.

ŞİFREYİ DEĞİŞTİRDİ
Halit G. ayrıca G.A.'nın Twitter şifresini de değiştirdi. Fotoğrafın yayınlandığı gün savcılığa koşan G.A., sürekli tehdit ve şantaj mesajları aldığını anlattı. Müstehcen fotoğraf ve Halit G.'nin mesajları delil olarak dosyaya konuldu. Ayrılığı bir türlü kabullenemeyen Halit G.'ye şantaj, hakaret, bilişim sistemindeki verileri bozma ve yok etme suçlarından 9.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Sanığın yargılanmasına önümüzdeki günlerde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.

ALİ OKTAY