Rüya değil gerçek

1960'lı yıllarda Ordu ve Giresun'a havalimanı sözü verildi. 30'a yakın hükümet, sözünde durmadı. AK Parti, Avrupa'nın en özel havalimanını yaptı ve açtı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun katıldığı açılış törenine 100 bini aşkın kişi geldi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Mayıs 2015 Güncelleme 23 Mayıs 2015, 02:11
Rüya değil gerçek

İÇİNDEKİLER

Ordu-Giresun Havalimanı Türkiye'nin dünyayı kıskandıran projelerinden biri olarak dün açıldı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı törenle açılan havalimanına 100 bini aşkın kişi geldi. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ordu ve Giresun içi tarihi bir gün. Biz hizmetlerle millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmanın hazzını duyuyoruz.12 yılda Türkiye'nin ulaşım altyapısında bir devrim gerçekleştirdik. 'Dik duracağız, dikleşmeyeceğiz' dedik. Biz Allah'tan başka kimsenin huzurunda eğilmedik, eğilmeyiz. Havalimanı sayısını 2023 yılına kadar 60'a çıkaracağız. Kılıçdaroğlu 30 yıl sonrasına yönelik projeler açıklıyor. Çok rahat atıyor, tutuyor. Son zamanlarda Kılıçdaroğlu, Ferhat ile Şirin hikayesini anlatmaya başladı. Öğrenmeye başlamış daha çok öğrenecek. Aşk her kişinin değil er kişinin işi" dedi. Bölücü terör örgütünün desteklediği partiye (HDP) rağmen Hakkari Havalimanı'nı bitirdiklerini belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

NEREDEN NEREYE...
Kurusıkı atmakla olmuyor bu işler. Sorumluluk istiyor. Bahçeli hakaretler ediyor. Sayın Bahçeli muhatabım değilsin. Çankaya'ya çıkamayacağımı, yarı yolda kalacağımı söylemişti. Biz öyle bir çıktık ki bunlar nal topladı. Milli gelir 230 milyar dolarken 800 milyar dolar oldu. 26 bankayı iflas ettirdiler. Türkiye'yi 40 milyar dolar zarara soktular" dedi. Başbakan Davutoğlu da çok önemli mesajlar verdi: nnAK Parti'nin mega projeleri hayata geçtikçe Kılıçdaroğlu da kendince mega hayaller kurmaya başladı. Ama fark şu, biz hayalleri gerçek yaparız, o hayal kurar. Dünyanın en büyük havalimanı İstanbul'da inşa ediliyor. Kim inşa ediyor? Yine duysunlar.

Erdoğan: Sisi bir darbecidirErdoğan: Sisi bir darbecidir

BİZİM DAVAMIZ BUDUR
* En uzun kuleli asma köprü, 3. Köprü'yü inşa ediyoruz. Kanal İstanbul'un proje çalışmaları hızla ilerliyor.

* Dünyada ilk kez 3 katlı tünelle iki kıtayı birleştiriyoruz. Kılıçdaroğlu yeni keşfediyor coğrafyayı. Biz o merkezleri birleştiriyoruz. Biz onları yazdık, inşa ettik.

* Biz tarih yazıyoruz, o arkadan takip ediyor. Dünyanın en uzun 4. asma köprüsünü İzmit Körfezi'nde inşa ediyoruz. Dünyanın en uzun ikinci çift tüp tünelini Ovit'te gerçekleştireceğiz.

* Rize'ye deniz üzerinde havalimanı inşa edeceğiz. Hedefimiz Türkiye'nin her tarafına al bayrağı taşımak dünyanın her yerine al bayrağı götürmek, davamız bu. Türkiye'nin dört bir yanını havalimanlarıyla donatıyoruz.

SÖZDE DEĞİL ÖZDE HAVALİMANI
Giresun Havalimanı ilk olarak 1964 yılında dönemin Bayındırlık Bakanı Arif Hikmet Onat tarafından gündeme geldi. Daha sonra 1970'de Süleyman Demirel, 'Ordu'ya havaalanı ve rafineri yapacağız" sözünü verdi ancak bu söz unutuldu. Havalimanı projesi 90'lı yıllarda da birçok kez gündeme geldi. Ancak kaynak yetersizliği nedeniyle yine askıya alındı. Ordu ve Giresunlu vatandaşların havalimanı özlemini 50 yıl sonra AK Parti Hükümeti giderdi. 2011'de dönemin başbakanı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başlatılan havalimanı Türkiye'nin prestij projeleri arasında yer aldı. 30 hükümetin başaramadığını bir kez daha AK Parti başardı.

ORDU- GİRESUN'DAN DETAYLAR...
Türkiye'nin ve Avrupa'nın deniz üzerine yapılan ilk havalimanı...
Dünyada tamamı deniz üzerine kurulan 3'üncü havalimanı...
Havalimanının yapıldığı alan için deniz 35 milyon ton taşla dolduruldu...
750 bin nüfuslu Ordu ve 450 bin nüfuslu Giresun illerine hizmet edecek...
Yılda 2 milyon yolcu taşınması bekleniyor...
Maliyeti yaklaşık 144 milyon lira...
Pist 3 bin metre uzunluğunda ve 45 metre genişliğinde...